Чим довше цей лікер стоїть, тим кращим та насиченішим стає його смак. Тож заготуйте смакоти на весь рік.
Пише Агротер.
Інгредієнти:
1 л горілки,
300 г абрикосів,
200 г цукру,
200 мл води,
ваніль.
Спосіб приготування:
Абрикоси промити, очистити від кісточок, залити горілкою, додати ваніль і залишити на 12 днів.
Приготувати цукровий сироп (залити цукор водою, варити до розчинення цукру), охолодити.
Абрикоси в настоянці злегка пом’яти, щоб віддали більше соку, процідити через складену вчетверо марлю, рідину змішати з сиропом. Поставити в холодильник, дати настоятися упродовж місяця.
Час від часу збовтувати. Але чим довше стоїть, тим кращим стає. Виходить приблизно 1,5 л лікеру.
Обговорення