16 вересня 2025 року в кондитерській Bude solodko у Тернополі відбулася презентація унікального десерту – “Тернопільського торта”, створеного за давнім рецептом, натхненним місцевими традиціями. Захід зібрав тернопільських поціновувачів солодощів.
Торт складається з ніжних горіхових коржів, просочених кавово-алкогольним сиропом, та масляного крему. Його дизайн відображає дух Тернополя – архітектуру, символіку та затишну атмосферу міста. За словами кондитерки Ірини Шевчук, авторки рецепту, “Тернопільський торт” – це не просто десерт, а смачна пам’ять про місто, яка може розповісти про нього більше, ніж туристичний гід.
Так було дійсно солодко! Сьогодні презентували Тернопільський торт. А вже у суботу на бульварі Тараса Шевченка, 21 — дегустація для всіх бажаючих! Ніжні горіхові коржі, кавово-алкогольний сироп, масляний крем… і вся атмосфера Тернополя в одному шматочку Нарешті маємо свій Солодкий символ міста! Зустрінемось у центрі Тернополя — буде смачно, красиво й дуже по-нашому! – пишуть кулінари.
Фото: food_faine, Антон Марчевський