Буряк – універсальний овоч для салатів. З нього можна робити різні комбінації і додавати смачні інгредієнти. Ми пропонуємо три інтерпритації салату з буряка. Смачного бажає Агротер.
Салат з буряком і фетою за 5 хвилин
Сир дуже гармонує з буряком, щоправда це стосується не усіх видів. Наприклад, твердий сир не розкриє всю смакову витонченість інгредієнтів салату. Оптимальним варіантом залишається фета – його ви можете купити в будь-якому маркеті і за невеликі гроші.
Інгредієнти:
- буряк – 2 шт;
- сир фета – 100 г;
- рослинна олія – 2 ст. л;
- перець, сіль, петрушка – за смаком;
- грецькі горіхи – 50 г.
Спосіб приготування
На рецепт салату з буряком і сиром піде всього п’ять хвилин, але за умови, що ви заздалегідь відварите і очистите буряк (на це потрібно не менше 30 хвилин).
Наріжте вже відварений буряк кубиками. Подрібніть горіхи. Додайте все в салатницю, залийте рослинним маслом, приправте перцем, сіллю і перемішайте. Перед подачею прикрасьте петрушкою.
Легкий рецепт салату з буряком і яйцем
Якщо у вас є трохи часу і ви нікуди не поспішайте, можна приготувати такий же салат, але тільки з вареними курячими яйцями.
Інгредієнти:
- буряк – 2 шт;
- яйця – 2 шт;
- сметана – 80 г;
- перець, сіль – за смаком;
- часник – 2 зубчики.
Відваріть буряк і яйця і наріжте їх кубиками. Подрібніть зубчики часнику. Потім висипте всі інгредієнти в салатницю, додайте сметану, сіль і часник, перемішайте. Перед подачею радять поставити салат в холодильник на одну годину – продукти краще просочаться часниковим соком.
Салат з буряком і яблуком
Буряк залишається прекрасним варіантом і для солодких страв. Смачний салат з буряка вийде, якщо додати в нього яблуко.
Інгредієнти:
- буряк – 2 шт;
- яблуко – 2 шт;
- сметана – 50 г;
- арахіс або інші горіхи – 50 г;
- часник – 2 зубчики.
Відваріть очищену буряк, натріть його на крупній тертці. Горіхи або арахіс очистіть і роздавіть качалкою. Помийте яблуко, наріжте його соломкою. Подрібніть часник. Інгредієнти змішайте в одній ємності зі сметаною. Для салату з буряком і чорносливом виконайте ту ж процедуру, але додайте в масу 50-100 г очищеного чорносливу, а також 50 г ошпарених родзинок.
Обговорення