У соцмережах з’явилися оголошення з пропозицією сезонних заробітків.
Ті, у кого немає іншої роботи, погоджуються збирати равликів. Тим паче, нікуди їхати не треба.
Оголошення про прийом звичайних дощових равликів зазвичай розміщують в соцмережах мешканців Львівської, Тернопільської, Закарпатської областей, – пише PRESS-ЦЕНТР.
Приймальники равликів одразу висувають заготівельникам вимоги до продукту: лише живі равлики з непошкодженими раковинами без сторонніх запахів. Діаметр раковини – не менше 3 см, менші незручно їсти, тому їх не беруть. Равликів не можна мити і годувати, зберігати в прохолодному приміщенні.
Деякі приймальники купують равликів по 5 гривень за кілограм, один важить приблизно 30 грамів. Продають сербським партнерам по бізнесу, які обробляють українських равликів і перепродують власникам італійських та французьких ресторанів.
Мешканці західноукраїнських сіл, котрі не мають іншої роботи, погоджуються на пропозицію сезонного заробітку. Найкраще вирушати за равликами уранці, коли ще не висохла роса – тоді їх багато. Удвох за день можна заготовити близько 30 кг і вторгувати 150 гривень.
Для села, кажуть заготівельники, це непогані гроші. Тим паче, їхати нікуди не потрібно.
Обговорення