відбулося чергове засідання апеляційної палати
сталася дорожньо-транспортна пригода
Микола Побігушко
Віктор Овчарук
Олександр Безверхній
У Тернополі вшанували 100-річчя від дня народження Марії Савчин
надавали допомогу працівникам швидкої медичної допомоги
На Тернопільщині судитимуть колишнього адвоката за незаконне зберігання зброї
ВІА «Квартирник»
працевлаштовані
урок безпеки для учнів
Максим Голіней

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Морозиво – популярний продукт влітку. Любителям цього делікатесу радять дотримуватися ряд певних вимог. Оскільки під час високих температур у більшості продуктів швидко розмножуються бактерії.

Як повідомили у Держпродспоживслужбі області, відповідно до державних стандартів морозиво розділяють на три види: морозиво з молочними жирами, плодово-ягідне морозиво і морозиво, що містить рослинні жири.

«Морозиво на основі молочних жирів, вважається найкориснішим. Зазвичай, це морозиво зберігається 10-12 місяців, хоча сьогодні на ринку присутні позиції, термін реалізації яких – 2 роки.  Варто знати, що чим довше зберігається морозиво, тим менше гарантій, що воно не зіпсувалося і не містить шкідливих бактерій. Зіпсована упаковка вказує на неналежне зберігання або транспортування даного продукту. Наявність у морозильній камері залишків води, надмірного намерзання чи вологи на стінках вказує про недотримання температурних режимів та сприяє розвитку мікроорганізмів».

Фахівці рекомендують завжди перевіряти дату виготовлення морозива. А також радять відмовитися від так званого, апаратного морозива, яке готують у точці продажу. Оскільки там висока ймовірність поширення бактерій.

Софія Романська

Пов'язані публікації