• Останні
  • У тренді
Сало в шоколаді і ще 4 способи приготування цього українського делікатесу

Сало в шоколаді і ще 4 способи приготування цього українського делікатесу

26.10.2022
У Тернополі неповнолітній мотоцикліст та його 14-річна пасажирка потрапили до лікарні після ДТП

У Тернополі неповнолітній мотоцикліст та його 14-річна пасажирка потрапили до лікарні після ДТП

24.05.2025
На Тернопільщині на підприємстві загинув 61-річний чоловік

На Тернопільщині на підприємстві загинув 61-річний чоловік

24.05.2025
Історик з Тернополя презентував книжку “Вбити міністра. Варшавський замах та інші пригоди українських націоналістів”

Історик з Тернополя презентував книжку “Вбити міністра. Варшавський замах та інші пригоди українських націоналістів”

24.05.2025
Михайло Корда

Чому Україна втрачає позиції в освітньому рейтингу розповів ректор Тернопільського університету Михайло Корда

24.05.2025
На Тернопільщині від негоди чимало лиха

На Тернопільщині від негоди чимало лиха

24.05.2025
Анатолій Дністровий

“Карпати починаються звідси”. Анатолій Дністровий про Бережани для проєкту “Міста сили”

24.05.2025
Сьогодні ще троє жителів Тернопільщини повернулися з полону

Сьогодні ще троє жителів Тернопільщини повернулися з полону

24.05.2025
Молоді воїни 38-ї бригади морської піхоти проходять 45-денну підготовку за програмою “Контракт 18-24”

Молоді воїни 38-ї бригади морської піхоти проходять 45-денну підготовку за програмою “Контракт 18-24”

24.05.2025
збирання березового соку

Лісника на Тернопільщині оштрафували за вимагання хабаря за збирання березового соку

24.05.2025
Богдану Беднарському

У Копичинцях відкрили меморіальну дошку військовому Богдану Беднарському

24.05.2025
307

Другий день великого обміну: ще 307 українців визволено з російської неволі

24.05.2025
Владислав Кухарчук

Передчасно помер студент першого курсу ЗУНУ Владислав Кухарчук

24.05.2025
Субота, 24 Травня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Сало в шоколаді і ще 4 способи приготування цього українського делікатесу

Опубліковано Газета Місто
26.10.2022

Сало – традиційна закуска, без якої не уявляють свого столу безліч українців. Їсти його можна різноманітними способами і в найнесподіваніших поєднаннях.

Сало на території сучасної України їли з часів Київської Русі. Наукові дослідження показують, що цей продукт входить в десятку найпоживніших у світі.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Домашні біляші – улюблена класика просто з пательні (Рецепт)

Домашні біляші – улюблена класика просто з пательні (Рецепт)

15.05.2025
домашній соус

Домашній соус, який замінить майонез: простий рецепт із пікантною ноткою

14.05.2025

Це хороше джерело вітамінів і мінералів. Сало є більш ненасиченим і корисним, ніж баранячий або яловичий жир.

Їдять його різноманітними способами, ось лише деякі з них.

Сало по-селянськи

  • Сало – 100 г
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Хліб – 3-4 скибочки
  • Яйце (сире або варене)
  • Сіль

Тонко поріжте сало, покладіть на хліб. Розбийте яйце та присоліть його. Їсти такий бутерброд слід, закушуючи часником та яйцем. Навесні можна додати до цього набору свіжий редис, взимку – солоний огірок.

Застерігаємо, сирі яйця слід вживати, якщо ви впевнені в тому, що вони свіжі. Перед вживанням їх треба як слід вимити.

Якщо ви маєте найменші сумніви, краще замінити вареним присоленим яйцем або яйцем пашот.

Сало з хріном

  • Солене сало – 200 г
  • Чорний хліб – кілька тонких скибочок
  • Перетертий хрін (магазинний чи власного виробництва) – 2-3 ст. ложки
  • Петрушка чи кріп

Перетріть у блендері хрін зі свіжою, добре вимитою зеленню в пасту. Змастіть скибочки хліба тонким шаром.

Тонко поріжте сало та покладіть зверху. Прикрасьте бутерброди зеленню та подавайте на стіл.

Варене сало

  • Сало – 800 г
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Оцет 9 % – 2 ст. ложка
  • Перець горошком – 5-6 шт.
  • Духмяний перець – 5-6 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Гірчиця в зернах – 0,5 ч. ложки
  • Гвоздика – 2 шт.

Спеції:

  • Чорний перець мелений – 1 ч. ложка
  • Паприка мелена – 1 ч. ложка
  • Коріандр мелений – 1 ч. ложка
  • Часник – 3-5 зубчиків

Візміть сало товщиною 4-5 см, покладіть у каструлю, залийте водою і додайте усі інгредієнти, окрім спецій. Маринад має повністю вкрити сало.

Варіть 40 хв, потім дайте салу вистигнути, висушіть його та натріть сумішшю спецій та розчавленим часником.

Загорніть фольгою і залиште у холодильнику до повного застигання на 8-10 годин.

Таке сало смачне з хроном, гірчицею, цибулею та українським чорним хлібом.

Рулетики з сала

  • Сало – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3-5 зубчиків
  • Сіль, перець

Головне вибрати рівний шматок сала до 3 см завтовшки. Нарізати його пластинами.

Кожну смужку сала натерти сіллю з перцем та товченим часником.

Відваріть моркву, дрібно її поріжте та заправте сіллю і перцем. Викладіть моркву тонким шаром на пластини та скрутіть сало рулетом. Зафіксуйте рулет ниткою та поставте в холодильник на добу.

Сало в шоколаді

  • Сало – 100 г
  • Імбир в порошку – третина ч. ложки
  • Духмяний мелений перець – пів ч. ложки
  • Дрібка кардамону та мускатного горіха
  • Шоколад – 100 г
  • Масло вершкове – 50 г

Це страва української кухні, яка існує не лише в анекдотах. Приготування десерту з незвичайним смаком є достатньо простим.

Читайте нас в Google News

Сало вибирайте м’яке, без м’яса, білосніжне у розрізі.

Шматок сала слід натерти сумішшю прянощів і солі, загорнути в пергаментний папір або покласти в контейнер і витримати в холодильнику 5-7 днів.

Тоді розтопіть на водяній бані шоколад разом з маслом до однорідності, постійно помішуючи.

Підготуйте формочки для льоду, які у вас є. Змастіть їх маслом. Попередньо промариноване сало поріжте невеликими брусками приблизно 1 на 2 сантиметри.

У формочки на дві третини залийте рідкий шоколад. У нього вкладіть невеликий шматок сала, злегка притисніть його — втопіть в шоколаді. Зверху до висоти формочки долийте шоколад.

Поставте в холодильник до застигання. Дістаньте з холоду. Переверніть і легким ударом дістаньте цукерки. Можете акуратно видобувати цукерки ножем.

Джерело: bbc.com
Теги: рецептсало
Share24ShareSend

Пов'язані публікації

Спаржа

“Спаржа по-англійськи”: письменниця з Тернопільщини поділилася рецептом

12.05.2025
Піца на картопляній основі: рецепт від відомого тернопільського музиканта

Піца на картопляній основі: рецепт від відомого тернопільського музиканта

10.05.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Підволочиська громада втратила свого захисника Андрія Павлище 24.05.2025
  • Монтаж горизонтальних жалюзі: самостійно чи з викликом майстра? 24.05.2025
  • Підручник з геометрії для 7 класу: простий старт у світ точних наук 24.05.2025
  • П’ятьох захисників з Тернопільщини звільнили з ворожого полону вчора 24.05.2025
  • Правоохоронці Тернопільщини ефективно протидіють схемам ухилення від мобілізації 24.05.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.