“Оселедець під шубою” – це класичний салат для новорічного застілля. Але якщо ви любите експериментувати, то радимо приготувати «Шубу» із секретним інгредієнтом, який зробить салат оригінальнішим та цікавішим.
Пише Агротер.
Інгредієнти:
3-4 шт. картоплі
2 шт. моркви
2 шт. буряка
1 шт. оселедець
1 шт. цибулина
1 шт. яблуко
100-150 г майонезу
0,5 ч. ложки оцту
1 ч. ложка цукру
зелень для прикраси
Спосіб приготування:
Картопля, морква і буряк добре помити, відварити до готовності в мундирі, остудити та почистити. Натерти овочі на великій тертці.Перший шар із картоплі. Посолити трохи та змастити майонезом.
Очистити оселедець. Видалити всі кісточки. Нарізати філе тонкими скибочками. На картоплю викласти оселедець.
Почистити та помити цибулю. Нарізати дрібними кубиками та збризкати оцтом, посипати цукром. Перемішати. Викласти цибулю на оселедець.
Помити та почистити яблуко. Натерти на великій тертці. Викласти на шар цибулі з оселедцем. Наступний шар — морква. Трохи посолити та змастити майонезом.
Викласти шар буряка. Посолити та змастити майонезом. Дати настоятися в холодильнику кілька годин. Прикрасити зверху улюбленою зеленню.
Обговорення