Лукум смакує, як цукерки, але містить при цьому набагато менше калорій і жодної хімії. Можна навіть найменшеньким! Пише Агротер.
Інгредієнти:
1 скл. малини,
200 мл води,
200 г цукру,
50 г крохмалю,
1 ч. ложка желатину, цукрова пудра (для обсипання).
Спосіб приготування:
Малину всипати в каструлю, додати цукор, влити воду, довести до кипіння і варити кілька хвилин. Відтак перетерти через сито.
Має вийти 300 мл малинової суміші. Якщо трохи менше, додати води. У малинову суміш всипати 40 г крохмалю, розмішати, довести до кипіння і варити, безперервно помішуючи, до загусання 20 хв. За цей час маса має загуснути.
Зняти з вогню. Желатин розвести у 2 ст. ложках гарячої води. Форму 15 на 10 см, застелену пергаментом, присипати крохмалем. У теплу малинову масу влити желатин, розмішати і викласти масу в форму.
Дати застигнути, можна поставити в холодильник. Вийняти лукум з форми, нарізати кубиками і обваляти в цукровій пудрі.
Раніше ми писали прості рецепти малинового варення за 5 хвилин.
Обговорення