Легкий морквяно-сирний торт без випічки – це ідеальний літній десерт для тих, хто стежить за своєю фігурою. Поєднання ніжного сирного мусу з освіжаючим морквяно-апельсиновим шаром створює неповторний смак, а відсутність цукру та використання натурального меду робить цей десерт не лише смачним, але й корисним. Про це пише Агротер з посиланням на Ukr.Media.
Морквяний шар
Морква зовсім не відчувається. Є відчуття, що то апельсиновий мармелад!
Інгредієнти:
Морква відварена – 4 шт. (500 г);
Апельсин великий – 1 шт: сік апельсина – 130-150 г + цедра — 1 ч. л.;
Сіль – 1 щіпка;
Мед – 1 ст. л. велика (50 г);
Желатин швидкорозчинний – 15 гр + 100 г води.
Залийте желатин для обох шарів водою. Зверніть увагу, що для сирного шару потрібно менше води (див. нижче), ніж для морквяного.
Відварену моркву перебийте в блендері в пюре із апельсиновим соком. Додайте мед, цедру, трохи солі для балансу смаку, перемішайте.
Сирний шар
Він такий ніжний, повітряний та вершковий. Справжнє райське блаженство!
Інгредієнти:
Сир (будь-якої жирності) – 300 г;
Сметана густа (від 20%) – 100 г;
Мак – 30 г (у сухому вигляді);
Мед – 1 ст. л. велика (50 г);
Ванілін або ванільна есенція до смаку;
Желатин швидкорозчинний – 10 г + 50 г води.
Сир перебийте у блендері зі сметаною у гладку масу. Додайте замочений заздалегідь на пів години мак, мед і ваніль. Перемішайте.
Складання десерту
Форму вистеліть плівкою. Розтопіть желатин і додайте кожен у свій шар (морквяний та сирний відповідно). Почніть формувати десерт. Додайте на дно по 1 ст. л. то один шар, то другий.
Верх прикрасьте лише морквяним шаром. Накрийте плівкою, відправте в холодильник мінімум на 4 години (краще – на ніч).
Це неймовірно смачно, вершкове і ніжно! Приголомшливий літній десерт без цукру, олії та будь-якого тіста.
Найсмачніше поєднання морквяно-апельсинового мармеладу з сирним мусом, в якому приємно лопаються макові насіння. Смачного!
Обговорення