Для приготування киселиці нам потрібно:
- 1 кг вівсяних пластівців або перемеленого вівса;
- 25 г свіжих дріжджів;
- скибка чорного хліба;
- тепла кип’ячена вода;
- 3-х літрова банка.
Складаємо в банку вівсяні пластівці, кладемо скибку хліба, в невеликій кількості води розводимо дріжджі, вливаємо їх в банку, далі заливаємо водою, щоб вона покрила повністю всі інгредієнти. Добре все перемішуємо і залишаємо киснути у теплому місці на три дні.
Як покисне – до закваски додаємо ще трохи води, все гарно перемішуємо і проціджуємо через марлю чи сито. Жмих викидаємо, а рідина, що залишилася – і є киселиця.
Приготування страви:
- 1л. води;
- 0,5 л. закваски;
- 1ч.л.солі;
- 1 ч. л. кмину;
- 2 зубчики часнику.
У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, кмин і доводимо до кипіння. Далі додаємо закваску і варимо до загустіння. Часник дрібненько нарізаємо і додаємо до страви.
Тепер, коли киселиця готова, потрібно зробити зажарку: дрібно порізати цибулю і посмажити її на олії. Заправити страву.
Лемки зазвичай подають киселицю із картоплею, тому її попередньо відварюємо. Також до киселиці додають сир бринзу, білі гриби і сметану.
Смачного!
Раніше ми писали рецепт борщової заправки на зиму.
Обговорення