• Останні
  • У тренді
сливове варення

Рецепт густого сливового варення

19.08.2024
Начальник Тернопільської ОВА доручив облаштувати територію біля моргу до 1 листопада

Начальник Тернопільської ОВА доручив облаштувати територію біля моргу до 1 листопада

23.10.2025
Тернопільщина нарощує експортний потенціал: що найчастіше експортують

Тернопільщина нарощує експортний потенціал: що найчастіше експортують

23.10.2025
чим відрізняються графіки

Коли без попередження, а коли за графіком: Тернопільобленерго пояснило різницю між аварійними та погодинними відключеннями світла

23.10.2025
підпільний продаж фальсифікованої тютюнової продукції

Житель Тернополя вдруге попався на збуті фальсифікованої тютюнової продукції

23.10.2025
Артем Фірман

Юний спортсмен з Копичинецької громади на Тернопільщині став чемпіоном України з важкої атлетики

23.10.2025
гіркі звістки

На Тернопільщині знову трагічні втрати: загинули два захисники

23.10.2025
Як врятувати дитину від пастки рф: Поради батькам і вчителям щодо захисту від вербування в інтернеті

Як врятувати дитину від пастки рф: Поради батькам і вчителям щодо захисту від вербування в інтернеті

23.10.2025
Людвище

На Тернопільщині прокуратура через суд повернула державі ділянку заказника «Людвище»

23.10.2025
Котельня

Тернопіль тa Хмельницький – єдині містa в Укрaїні, де провели тестовий зaпуск опaлення

23.10.2025
Штрафи ухилянтам: озвучили перші цифри по Тернопільщині

Штрафи ухилянтам: озвучили перші цифри по Тернопільщині

23.10.2025
Двоє братів із Тернопільщини, засуджених за держзраду, просять обміняти їх на українських полонених

Двоє братів із Тернопільщини, засуджених за держзраду, просять обміняти їх на українських полонених

23.10.2025
На війні загинув, як герой, син тернопільської актриси

На війні загинув, як герой, син тернопільської актриси

23.10.2025
Четвер, 23 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт густого сливового варення

Опубліковано Вірослава Їжак
19.08.2024

Сливове варення – популярний десерт, який господині часто готують під час сезону збору слив. Варення з цих плодів не лише смачне, а й корисне завдяки вмісту цинку, йоду, магнію, сірки та кальцію. Розглянемо, як правильно зварити густе сливове варення, дотримуючись простих рецептів, пише Агротер.

сливове варення
Ілюстративне фото з мережі.

 

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

картопляні сирні галушки

Як приготувати найсмачніші картопляні сирні галушки

15.10.2025
відбивні

Простий рецепт найніжніших відбивних

14.10.2025

Швидке сливове варення за 5 хвилин

Сливове варення “П’ятихвилинка” – це один з найшвидших способів приготування десерту. Для нього потрібні лише два інгредієнти: півкілограма слив і дві склянки цукру.

Процес приготування досить простий. Спочатку сливи промивають, розрізають навпіл та видаляють кісточки. Далі плоди пересипають цукром і залишають на кілька годин, щоб фрукти пустили сік. В цей час слід стерилізувати банки та кришки. Потім ємність зі сливами ставлять на повільний вогонь і варять, постійно помішуючи. Після закипання варення готується ще 5 хвилин на мінімальному вогні. Важливо знімати пінку та обережно перемішувати, щоб не пошкодити половинки плодів. Готове варення розливають по стерилізованих банках та залишають у теплі для охолодження.

Класичне густе варення зі слив половинками

Інший варіант приготування сливового варення – класичний рецепт половинками. Для цього рецепту знадобиться кілограм слив, кілограм цукру та півсклянки води.

Спочатку необхідно підготувати фрукти: промити їх, розрізати навпіл і видалити кісточки. Далі готується сироп: у каструлі змішують воду та цукор, доводять до кипіння і варять кілька хвилин. Сиропом заливають сливи і залишають на 3-4 години, щоб вони пустили сік. Після цього суміш доводять до кипіння, знімають з вогню і залишають настоюватися на ніч.

Щоб варення стало густим, його потрібно кілька разів довести до кипіння та охолодити. На завершальному етапі варіння потрібно варити варення 10-15 хвилин, поки воно не набуде бажаної консистенції. Для перевірки густоти можна капнути варення на тарілку – якщо крапля не розтікається, десерт готовий. Готове варення розливають по банках і ставлять охолоджуватися.

Як досягти ідеальної густоти варення

Основним секретом густого сливового варення є повторне варіння та охолодження. Цей процес дозволяє сливам просочитися сиропом, а фруктові волокна надають десерту густу текстуру. Якщо після першого варіння варення здається недостатньо густим, його можна знову охолодити та проварити ще раз.

Раніше ми писали рецепт варення з білого наливу.

Рецепт варення з білого наливу

Читайте нас в Google News
Теги: вареннякорисні порадирецептсливисмачно
Share614ShareSend

Пов'язані публікації

Квасоля

Як приготувати ніжну тушену квасолю

09.10.2025
Справжній смак Карпат: Гуцульський банош з бринзою і шкварками

Справжній смак Карпат: Гуцульський банош з бринзою і шкварками

08.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Які товари найчастіше експортують з Тернопільщини 23.10.2025
  • Грудинка з картоплею у духовці: простий та надійний рецепт 23.10.2025
  • Лише у Тернополі та Хмельницькому провели тестовий запуск опалення 23.10.2025
  • На війні загинув захисник Андрій Пастушенко з Борщівщини 23.10.2025
  • На фронті загинув захисник Сергій Зиско з Тернопільщини 23.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.