• Останні
  • У тренді
сливове варення

Рецепт густого сливового варення

19.08.2024
Різдво Пресвятої Богородиці

Сьогодні – Різдво Пресвятої Богородиці

08.09.2025
У Микулинецькій громаді на Тернопільщині більше двох мільйонів пішли на премії

У Микулинецькій громаді на Тернопільщині більше двох мільйонів пішли на премії

08.09.2025

8 вересня очікуються дощі та грози: прогноз погоди

08.09.2025
Володимир Баб’як

Підозрюваний у розкраданні 44 млн грн очолив обласну асоціацію спортивної боротьби в Тернополі

08.09.2025
стягнення активів

САП подала позов до суду щодо активів народної депутатки Людмили Марченко

07.09.2025
відкрили капсулу часу

На Тернопільщині відкрили капсулу часу, яку заклали 50 років тому

07.09.2025
Ніна Гаррісон

Ніна Гаррісон з Кременця створила методику тренувань, яка підкорює США

07.09.2025
ТНПУ оголошує додатковий набір на бакалаврські та магістерські програми

ТНПУ оголошує додатковий набір на бакалаврські та магістерські програми

07.09.2025
У День воєнної розвідки Укрaїни вшанували зaгиблих воїнів-розвідників

У День воєнної розвідки Укрaїни вшанували зaгиблих воїнів-розвідників

07.09.2025
Володимир Баб’як

У Тернополі президентом асоціації боротьби обрали підозрюваного у справі про розкрадання

07.09.2025
Cafe-Bar 67

У центрі Афін вже 13 років працює українське бістро уродженки з Тернопільщини

07.09.2025
Позицiя Мiноборони щодо зaконопроєктiв, якi викликaли суспiльний резонaнс

Позицiя Мiноборони щодо зaконопроєктiв, якi викликaли суспiльний резонaнс

07.09.2025
Понеділок, 8 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт густого сливового варення

Опубліковано Вірослава Їжак
19.08.2024

Сливове варення – популярний десерт, який господині часто готують під час сезону збору слив. Варення з цих плодів не лише смачне, а й корисне завдяки вмісту цинку, йоду, магнію, сірки та кальцію. Розглянемо, як правильно зварити густе сливове варення, дотримуючись простих рецептів, пише Агротер.

сливове варення
Ілюстративне фото з мережі.

 

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

домашній кетчуп

Як приготувати домашній кетчуп з яблуками на зиму

06.09.2025
Осінній урожай яблук

Як правильно зібрати і зберігати яблука, щоб були свіжими до весни

02.09.2025

Швидке сливове варення за 5 хвилин

Сливове варення “П’ятихвилинка” – це один з найшвидших способів приготування десерту. Для нього потрібні лише два інгредієнти: півкілограма слив і дві склянки цукру.

Процес приготування досить простий. Спочатку сливи промивають, розрізають навпіл та видаляють кісточки. Далі плоди пересипають цукром і залишають на кілька годин, щоб фрукти пустили сік. В цей час слід стерилізувати банки та кришки. Потім ємність зі сливами ставлять на повільний вогонь і варять, постійно помішуючи. Після закипання варення готується ще 5 хвилин на мінімальному вогні. Важливо знімати пінку та обережно перемішувати, щоб не пошкодити половинки плодів. Готове варення розливають по стерилізованих банках та залишають у теплі для охолодження.

Класичне густе варення зі слив половинками

Інший варіант приготування сливового варення – класичний рецепт половинками. Для цього рецепту знадобиться кілограм слив, кілограм цукру та півсклянки води.

Спочатку необхідно підготувати фрукти: промити їх, розрізати навпіл і видалити кісточки. Далі готується сироп: у каструлі змішують воду та цукор, доводять до кипіння і варять кілька хвилин. Сиропом заливають сливи і залишають на 3-4 години, щоб вони пустили сік. Після цього суміш доводять до кипіння, знімають з вогню і залишають настоюватися на ніч.

Щоб варення стало густим, його потрібно кілька разів довести до кипіння та охолодити. На завершальному етапі варіння потрібно варити варення 10-15 хвилин, поки воно не набуде бажаної консистенції. Для перевірки густоти можна капнути варення на тарілку – якщо крапля не розтікається, десерт готовий. Готове варення розливають по банках і ставлять охолоджуватися.

Як досягти ідеальної густоти варення

Основним секретом густого сливового варення є повторне варіння та охолодження. Цей процес дозволяє сливам просочитися сиропом, а фруктові волокна надають десерту густу текстуру. Якщо після першого варіння варення здається недостатньо густим, його можна знову охолодити та проварити ще раз.

Раніше ми писали рецепт варення з білого наливу.

Рецепт варення з білого наливу

Читайте нас в Google News
Теги: вареннякорисні порадирецептсливисмачно
Share610ShareSend

Пов'язані публікації

Буряк на зиму

Як смачно і просто заготовляти буряк на зиму

01.09.2025
малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки з сухим маринадом без води

01.09.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На Тернопільщині двох чоловіків підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах 07.09.2025
  • У Тернополі підозрюваного в розкраданні оборонки обрали президентом асоціації боротьби 07.09.2025
  • На Тернопільщині попрощалися із загиблим захисником Ігорем Пальчаком 07.09.2025
  • На фронті загинув захисник Андрій Шумада з Тернопільщини 07.09.2025
  • Тернопіль посів друге місце у рейтингу прозорості бюджетів 07.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.