Інцидент трапився у школі села Жолоби Кременецького району на Тернопільщині. Окрім учнів четвертого класу, в яких діагностували розлади травлення, того дня у шкільній їдальні харчувалися ще 62 учні, повідомляє PRESS-ЦЕНТР з посиланням на 0352.ua.
Через пів години після того, як діти поїли, вони почали скаржитись на погане самопочуття – нудоту, головокружіння, болі в животі та загальну слабкість. Вчителі викликали «швидку». Дітей госпіталізували до інфекційного відділення Кременецької ЦРКЛ.
Аби з’ясувати, чим отруїлися школярі, приїхали фахівці з Держсанепідслужби та взяли необхідні проби для аналізів. Відомо, що того дня у шкільній їдальні вони їли макарони, смажену рибу та салат із моркви і капусти.
Оглянули також клас, в якому навчаються діти. Оскільки у приміщенні був дивний запах, взяли проби повітря для дослідження на вміст аміаку, фенолу та формальдегіду. Результати експертизи спеціалісти обіцяють оприлюднити за кілька днів.
Обговорення