З приходом весни та тепла люди все більше проводять часу на природі. Одна з найпопулярніших страв приготування на природі – шашлик. Головне в його приготуванні свіже м’ясо та технології, – каже бренд-шер сім’ї ресторанів «Файного міста» Вадим Тимофєєв.
Біля Лисоні, на Тернопільщині, відкрили знак на честь Гонведського полку (Відео)
«Ми беремо спеції, зелень, трави. Дуже гарно до свинини, риби, дичини підходить чебрець. Обов’язково замариновану цибулю. Один із серетів – мінеральна вода, яка розм’якшує шашлик. Вино ж краще не використовувати. Воно робить м’ясо більш жорстким»…
Крім хорошого маринаду для м’яса, потрібно ще й знати технологію смаження. Наприклад, на Кавказі прийнято шашлик накривати лавашем. Вадим Тимофєєв каже: відстань від жару до шашлику повинна бути 12 см., жар повинен бути сильним, шампури потрібно час від часу перевертати.
Цього сезону м’ясо подорожчало. Найчастіше купують шию, яка вартує 95-100 грн за кілограм, передню шинку можна придбати від 65 до 75 гривень, задня 80-85 гривень. Детальніше в сюжеті ІНТБ.
Обговорення