• Останні
  • У тренді

Тернополяни започаткували в Словаччині прибутковий бізнес (Фото)

06.10.2017
загибель чотирьох воїнів

Стало відомо про загибель чотирьох воїнів з Тернопільщини

20.10.2025
Бучацька мерія на Тернопільщині має відповісти за незаконно зрубані 16 дерев

Бучацька мерія на Тернопільщині має відповісти за незаконно зрубані 16 дерев

20.10.2025
На Тернопільщині завершився ветеранський чемпіонат з футболу

На Тернопільщині завершився ветеранський чемпіонат з футболу

20.10.2025
Раніше судимий тернополянин знову пішов на злочин: вкрав велосипед

Тернопільський таксист отримав два роки в’язниці за втечу від поліції та опір через розшук ТЦК

20.10.2025
Тернопільський ТЦК мобілізували директора єдиного в Україні заводу хірургічних інструментів

Тернопільський ТЦК мобілізували директора єдиного в Україні заводу хірургічних інструментів

20.10.2025
ТНПУ став переможцем конкурсу інноваційних проєктів у сфері національної безпеки

ТНПУ змагається за перемогу в конкурсі «Народний бренд-2025»

20.10.2025
Нейрохірург Павло Бідзіля

Лікування гриж міжхребцевих дисків у Тернополі

20.10.2025
конфлікт між людьми та чоловіками у камуфляжі

Біля «Оріону» в Тернополі стався конфлікт між продавцями та чоловіками у камуфляжі

19.10.2025
захисник Маріуполя Михайло Діанов

Захисник з Тернополя Михайло Діанов розповів про побратимів, реабілітацію, музику і молодь України

19.10.2025
унікальний експонат

У тернопільському музеї зберігається особиста шафа Степана Бандери та його посмертна маска

19.10.2025
Гoлoвa ГО «Екoaльянс» Олексaндр Філь підтримує видaлення стaрих дерев тa зaміну нa нoві в центрaльні чaстині Тернoпoля

Гoлoвa ГО «Екoaльянс» Олексaндр Філь підтримує видaлення стaрих дерев тa зaміну нa нoві в центрaльні чaстині Тернoпoля

19.10.2025
Міраж

Герої серед нас: інженер 44-ї бригади копає укриття під обстрілами

19.10.2025
Понеділок, 20 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Тернополяни започаткували в Словаччині прибутковий бізнес (Фото)

Опубліковано Спокійна Надія
06.10.2017

Музична сім’я з Тернополя започаткувала незвичний бізнес у Словаччині. Про це пишеТерноград. Наталія та Сергій Гаврилко – молоде подружжя музикантів з Тернополя, що змінило у словаків погляд на фаст-фуд.

Наталія та Сергій Гаврилко

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Підприємства Тернопільщини можуть отримати до €60 000 на відновлення виробництва

Підприємства Тернопільщини можуть отримати до €60 000 на відновлення виробництва

14.10.2025
68c7ec8e199a4.webp

Domino Group та Антон Шухнін: розвиток свідомого бізнесу

16.09.2025
Вони відкрили заклад, де продають корисні крем-супи у їстівних стаканчиках. І за півтори місяці роботи така ідея викликала справжній фурор серед жителів міста Кошице. Кількість клієнтів постійно збільшується, і всі знають – ця ініціатива з України. СВІТUA побував у Словаччині і дізнався більше про створення цього закладу.

“Шампіньйоновий, помідоровий, шпинатний, сочевичний, селеровий, буряковий, моркв’яно-імбирний, сирний, гаспачо, гарбузовий, суп з броколі — і це ще не весь перелік рецептів. – розповідає пані Наталія, власниця кафе. – Обов’язково подаємо їх зі свіжою петрушкою чи базиліком. Кожен охочий може додати в суп приправи (сіль,перець, куркума), насіння (гарбузове, льон, чіа, кунжут) чи гострі соуси. Готуємо ще лимонади та смузі. Уся їжа без консервантів, тільки свіжі продукти”.

Кожного дня у них на вибір чотири супи. Два-три однакових щодня, а четвертий –суп дня, що постійно змінюється.

“Загалом використовуємо близько десяти рецептів, щоб урізноманітнити меню. Наприклад, цього тижня уже будемо варити суп, який виграв конкурс на найкращий. Люди пропонували свої варіанти, і переміг суп із зеленого горошку з мигдалем. – веде далі жінка. – Також плануємо робити тематичні дні різних національностей. Збираюся знайти в архівах улюблені супи композиторів та відомих співаків. А ще  – додавати до меню салати з собою та десерти. Коштує суп від 2.30 до 3.10 євро”.

Усі супи – кремові, і їдять їх без ложечки, одразу із запечених стаканчиків. Для цього використовують піч, що продумана спеціально для випікання двох стаканів одразу за 3-5 хвилин. У ній відповідна температура та форми, що забезпечують рівномірне випікання.

“Стакани ми виготовляємо із тіста одразу перед споживанням зранку і до самого вечора. Тому вони завжди свіжі. – розповідає засновниця закладу. – А видаємо замовлення буквально за 30 секунд. Наш заклад розташований поблизу зупинки. І часом люди просять обслужити їх максимум за хвилину, адже вже відправляється
трамвай. І ми встигаємо. Запари бувають хіба в обідній час, коли дуже багато клієнтів. Але попри це, нікого не залишаємо без уваги”.

“Спершу думали про кав’ярню чи піцерію, але хотілося чогось особливого та унікального. Одного недільного вечора, коли я гортала стрічку новин у Фейсбуці, натрапила на статтю про супи у їстівному горнятку. Автором цієї ідеї є українець Кирил Пузенко. А Євген Адінцов, теж українець, відкрив такий заклад у Польщі. Наступної неділі ми вже куштували цей суп у Варшаві. І твердо вирішили – цю українську ідею мусимо втілити і в Кошицях”.

Працівники, до речі, тут усі захищені законом. За не зареєстрованого працівника –штраф від 2000 євро. З оформленням допомогли юристи, адже потрібно було дуже багато дозволів та документів. Нам пощастило, що маємо дозвіл на проживання, бо працюємо на державній роботі. Далі – реалізація дизайну та закупівля необхідного обладнання. Усе у надшвидких термінах. Але вже 12 червня ми вручили перший суп”.

Із дня в день жінка у кухарському капелюсі та фартушку готує смачні супи. А ввечері вкладає волосся, одягає чорну сукню і грає на скрипці в опері.

Фото: Наталія Баран

А допомагають молодому подружжю ще двоє українських працівників. Приходять усі о 7:30, щоб до десятої встигнути приготувати всі супи та замісити тісто. І хоч заклад працює лише три місяці, позитивних відгуків про нього – сотні. Першого місяця клієнтів було дуже мало. Але вже у липні їх стало стільки, скільки їм прогнозували мати за рік роботи.

“Раніше заклад працював на дві години менше, але самі клієнти попросили трохи продовжити робочий день. Багато людей йдуть з роботи і смакують суп, приходять цілими сім’ями, з маленькими дітками. Приводять друзів та іноземних гостей.

Серед клієнтів поляки, італійці, англійці, канадці, чехи. А українців за увесь час, може, з десяток лише був. Про нашу новинку пишуть популярні словацькі видання, розповідають на іноземному телебаченні. І всюди говорять, що ми – з України”.

Джерело: Вікторія СЕРЕДА, СВІТ.UA

Читайте нас в Google News
Теги: БізнесдивинасловакиТернополянифастфуд
Share11ShareSend

Пов'язані публікації

У Тернополі відбулася чергова зустріч на платформі «Діалог влади та бізнесу»

У Тернополі відбулася чергова зустріч на платформі «Діалог влади та бізнесу»

13.09.2025
Олена Шуляк

З’являться нові стимули для розвитку ветеранського бізнесу – подробиці

10.09.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Тернополяни Підручний та Лесюк представляють Україну на новому біатлонному фестивалі 20.10.2025
  • Екологи підтримують заміну старих дерев на нові в центрі Тернополя 20.10.2025
  • Захисник з Тернополя Михайло Діанов розповів про дві проблеми в Україні 20.10.2025
  • Інструктор десантної підготовки розповів про стрибки з парашутом в Силах спеціальних операцій 20.10.2025
  • У Тернополі спалахнув студентський гуртожиток ЗУНУ 19.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.