Хімічні показники перевищили норму. Такий висновок зробили фахівці обласної держекоінспекції за результатами проби води у річці Серет, де 27 травня масово загинула риба.
Про результати дослідження пише Суспільне.Тернопіль.
У Сереті, поблизу Мишковицького спиртозаводу, хімічні показники перевищили норму. Це сталося після того, як з технічної водойми у річку потрапили стоки підприємства. Тоді загинуло майже 5 тисяч рибин.
Однією з причин стало підвищення температури води, – розповіла кандидатка біологічних наук Галина Гуменюк.
“Оптимальна температури води для риби – це приблизно 18 градусів за Цельсієм. А 50 градусів – це температура дуже висока, що призводить до деструкції білків і до загибелі гідробіонтів”.
Наразі розслідуванням інциденту займається поліція. У спиртзаводі ситуацію поки не прокоментували. Але раніше свою причетність до загибелі риби заперечували.
Обговорення