Вже у перші вихідні літа на тернополян та гостей міста чекає феєричне свято – етно-гастрономічний фестиваль “Галицька дефіляда”, який підготували ресторатори спільно з міською та обласною владою. Пройде він 6-8 червня у парку ім. Т. Шевченка.
Як розповідають самі організатори народного гуляння, щодня встановлюватимуть унікальний гастрономічний рекорд. Так, у перший фестивальний день планують приготувати шашлик, завдовжки у 200 метрів і, таким чином, побити світовий рекорд, який минулоріч встановили у Казані, де зафіксували 180-метровий шашлик. На набережній від “острівка закоханих” встановлять мангал аж до пивзаводу, після чого м’ясом частуватимуть усіх охочих безкоштовно. Для цього, за попередніми підрахунками, потрібно буде близько 300 кілограмів свинини.
7 червня тернопільські ресторани-учасники фестивалю варитимуть разом зелений борщ, який пізніше куштуватимуть тернополяни. Так, кулінари обіцяють зготувати 500 літрів цієї страви.
Третій день фестивалю відзначиться десертом. Кондитери готуватимуть солодку карту області розміром 3 на 5 метрів. Опісля смаколики розріжуть та роздадуть абсолютно безкоштовно.
Лілія КУЛЕНИЧ, Свобода