Швидко замаринувати кабачки дуже просто. Брати краще молоді овочі з тонкою шкіркою.
- кабачки 500 гр
- сіль ½ ч.л.
Для маринаду:
- олія 100 мл
- оцет 3 ч.л.
- мед 2 ч.л.
- часник 2-3 зубчики
- перець чорний мелений за смаком
- зелень за смаком
Кабачки помити, обрізати кінчики та тонко зрізати шкірку. Якщо кабачки молоді, шкірку залишити. Нарізати дуже тонкими кружечками або продовгуватими слайсами. Скласти в глибоку миску, посолити ти залишити на 30 хвилин.
Зелень помити та дрібно нарізати. Найкраще підійдуть кріп, петрушка, кінза, базилік, естрагон.
Готуємо маринад. Часник почистити та пропустити через прес, змішати в мисці з олією (краще взяти оливкову), медом (краще рідкий, але якщо мед густий, то його варто розтопити на водяній бані), оцтом (з яблучним кабачки виходять ніжнішими, але з винним теж добрі), перцем та зеленню. Перемішати.
З кабачків, які постояли в солі, злити рідину та обережно відтиснути їх руками. Залити маринадом та перемішати. Залишити у холодильнику на кілька годин, краще на ніч. За цей час потрібно їх ще пару разів перемішати.