Малосольні огірки в банці можна готувати по-різному: в холодному і гарячому розсолі, за добу, за день і за 3 години. Якщо додати трохи прянощів і спецій, то закуска вийде пікантною. Закрийте їх – і у вас вийдуть малосольні огірки на зиму.
Малосольні огірки в банці за добу
Такі малосольні огірки виходять хрусткими за рахунок того, що заливаються холодним розсолом.
Інгредієнти:
- грунтові огірки (невеликі) – 1 кг;
- часник – 3 зубчики;
- хрін – 1 лист;
- кріп – 3 парасольки;
- сіль – 2 ст. л;
- цукор – 1 ст. л.;
- вода – 1 л.
Як приготувати малосольні огірки
Помийте огірки, замочіть у воді на 15 хвилин, обріжте “попки”. Розчиніть у воді сіль і цукор.
Сіль потрібно брати тільки кам’яну – морська і йодована не підійде.
Покладіть на дно банки зубчики часнику, розрізані навпіл, крупно нарізаний лист хрону і 2 парасольки кропу. Покладіть в банку огірки, зверху покладіть зелень, що залишилася, і залийте розсолом – він повинен покрити всі інгредієнти. Закрийте банку зверху марлевою серветкою, залиште на добу. Зберігайте малосольні огірки в холодильнику.
Огірки малосольні – рецепт з гірчицею за 12 годин
Гірчиця надає малосольним огіркам трохи пікантності й робить смак більш насиченим. Заливають їх гарячим розсолом, тому просолюються вони швидше.
Інгредієнти:
- грунтові огірки – 3 кг;
- часник – 2-3 зубчики;
- петрушка – 3 гілочки;
- селери (за бажанням) – 2-3 гілочки;
- кріп – 2 парасольки;
- суха гірчиця – 1,5-2 ст. л.
Для розсолу:
- вода – 2 л;
- сіль – 100 г;
- цукор – 30 г.
Як приготувати малосольні огірки
Помийте огірки, петрушку, кріп крупно наріжте, зубчики часнику розріжте на 2 частини. Викладіть на дно банки шар зелені, покладіть огірки, додайте часник, гірчицю. Розчиніть у окропі сіль і цукор, гарячим розсолом залийте огірки – вони будуть готові через 12 годин.
Швидкі малосольні огірки і малосольні огірки на зиму
Цей рецепт універсальний – огірки можна їсти через 3 години після засолювання, а можна за цим же рецептом закрити огірки на зиму.
Інгредієнти:
- грунтові огірки – 1,5 кг;
- приправа для моркви по-корейськи – 0,5 пачки;
- цукор – 100 г;
- сіль – 50 г;
- оцет (9%) – 1/2 склянки;
- олія – 1/2 склянки;
- часник – 1/2 головки.
Як приготувати малосольні огірки
Помийте огірки і наріжте їх: спочатку по довжині на 4 частинки, а потім упоперек на 2-3 частини. Складіть в миску, додайте сіль, цукор, приправу. Пропустіть часник через прес туди ж, все добре перемішайте. Додайте оцет і олію, перемішайте, залиште на 3 години маринуватися.
Щоб закрити ці огірки на зиму, їх потрібно розкласти по банках і простерилізувати протягом 15 хвилин. Потім вийняти і закатати.
Обговорення