Кориця – спеція з пряним ароматом, яка за популярністю не поступається жодній іншій в кулінарії. Її можна додавати практично всюди.
Саме ця східна приправа надає випічці та десертам неповторний солодко-деревний аромат. Крім приємного смаку та ніжного й одночасно пікантного аромату, які кориця надає кулінарним шедеврам, ця спеція несе багато переваг для здоров’я. Історична ботанічна батьківщина кориці – Шрі-Ланка. Кориця саме з цієї країни досі вважається еталоном якості, вона має більш блідо-коричневий колір і неповторний аромат.
Корисні властивості кориці
Лікувальні властивості кориці відомі з давніх-давен. Ще декілька століть тому її використовували цілителі для лікування різних недуг. Кориця багата такими мінералами, як калій, кальцій, залізо, магній, фосфор і цинк, а також вітамінів групи B, вітаміну С, А і PP.
Також у ній містяться ефірні масла, клітковина і дубильні речовини, тому ароматна спеція чудово впливає на роботу всіх життєво важливих систем організму. Ця спеція підвищує загальний тонус організму, зміцнює імунітет, сприяє поліпшенню травлення, покращує кровообіг, має протизапальні та антисептичні властивості.
Ароматна спеція має здатність стимулювати мозкову діяльність, допомагає в концентрації уваги, може поліпшити зорову пам’ять, а також є чудовою профілактикою для позбавлення головного болю та мігрені. Лікарі рекомендують вживати корицю жінкам, оскільки вона зменшує больові відчуття під час менструації.
Крім того, вчені вважають, що вона покращує здатність організму реагувати на інсулін і нормалізує рівень цукру в крові. Спеція також корисна під час лікування ГРВІ та грипу. Лікувальна суміш з кориці з медом є одним із найбільш ефективних і смачних способів лікування простудних захворювань.
Кориця для схуднення: як діє
Цей ароматний коричневий порошок є чудовим помічником у боротьбі із зайвою вагою. Кориця, зокрема, прискорює обмінні процеси й покращує роботу кишківника. Таким чином, їжа швидко перетравлюється і не встигає відкластися у жирових тканинах.
Понад те, кориця прискорює переробку цукрів та стимулює очищення організму від токсинів і шлаків. Ще одна властивість кориці для нормалізації ваги – здатність знижувати рівень холестерину. Пряність контролює ріст жирових клітин в організмі, допомагає оперативно використовувати їх на виробництво енергії. Варіанти вживання кориці для схуднення Вживання спеції з метою зниження ваги дуже просте й не потребує спеціальних приготувань.
Пряність можна просто підмішати в чай або каву, а можна приготувати як спеціальний напій. Напій із корицею та медом Цей напій приймається натщесерце вранці, до сніданку (хвилин за 30).
Обговорення