• Останні
  • У тренді
Бите скло

Класичний рецепт десерту «Бите скло»

23.04.2025
Збаразька громада презентувала успіхи безбарʼєрності на засіданні Національної Ради під головуванням Премʼєр-міністра

Збаразька громада презентувала успіхи безбарʼєрності на засіданні Національної Ради під головуванням Премʼєр-міністра

08.11.2025
Бучацька міська лікарня

У Бучацькій міській лікарні виявили махінації з бюджетними коштами на 1,3 мільйона гривень

08.11.2025
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

08.11.2025
Владислава Ділового

Тернопільського репера Владислава Ділового демобілізували через психічні розлади

08.11.2025
Катерина Репʼяхова

Катерина Репʼяхова різко відповіла на образи щодо смерті Павліка

08.11.2025
регулювання чисельності хижих тварин

На Тернопільщині дозволили відстріл хижих тварин для запобігання сказу

08.11.2025
Архангела Михаїла

Архангел Михаїл і Тернопільщина: історія храмів, ікон і давніх традицій

08.11.2025
пам’ятне погашення марки та конверта

У Лановецькій громаді на Тернопільщині погасили марку до 110-річчя залізничної станції

08.11.2025
World Artistic Dance Federation

Танцюристи студії «Freestyle» з Тернополя стали переможцями чемпіонату світу в Польщі

08.11.2025
чоловік випав з вікна ТЦК

У Тернополі чоловік випав з п’ятого поверху будівлі ТЦК та СП

08.11.2025
Саймон Зіеглер

Молодий волонтер зі Швейцарії привіз подарунки дітям Бучача

08.11.2025
відкрили стоматологічний кабінет для військовослужбовців

У Бережанах на Тернопільщині відкрили стоматологічний кабінет для військових

08.11.2025
Неділя, 9 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Класичний рецепт десерту «Бите скло»

Опубліковано Вірослава Їжак
23.04.2025

Десерт «Бите скло» отримав свою назву через особливий візуальний ефект: різнокольорові шматочки желе, що нагадують осколки скла, вкраплені в ніжну сметанну або сирну основу. Цей десерт є справжньою окрасою святкового столу і неодмінно привертає увагу гостей своїм незвичним виглядом та освіжаючим смаком. Приготування «Битого скла» не потребує особливих кулінарних навичок, але результат перевершить усі очікування, пише АgroTer.

Інгредієнти та підготовка

Для приготування класичного десерту «Бите скло» вам знадобляться:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

підлива з м’ясом

Простий рецепт томатної підливи з м’ясом (відео)

04.11.2025
Ще смачніше і гучніше: expirenza by mono підтримала проект “Сучасної України” “Смачно, бо на дрони!”

Ще смачніше і гучніше: expirenza by mono підтримала проект “Сучасної України” “Смачно, бо на дрони!”

03.11.2025

Для желейних кубиків («скла»):

  • 3-4 пачки желе різних кольорів (по 90 г)
  • 600-800 мл киплячої води (згідно з інструкцією на упаковці)

Для сметанно-желатинової основи:

  • 500 г сметани (20-25% жирності)
  • 200 г цукру
  • 25 г желатину
  • 100 мл холодної води для желатину
  • 100 мл гарячої води для желатину
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • дрібка солі

Процес приготування починається з желейних кубиків, які потребують часу для застигання. Кожен пакетик желе розчиняють окремо в гарячій воді згідно з інструкцією на упаковці. Розчинене желе виливають у пласкі формочки або невеликі контейнери шаром приблизно 1,5-2 см та охолоджують до повного застигання (мінімум 3-4 години або краще залишити на ніч).

Покроковий процес приготування

Підготуйте желатин: залийте його холодною водою та залиште для набухання на 15-20 хвилин.

Поки желатин набухає, наріжте застигле кольорове желе кубиками розміром приблизно 1х1 см. Це буде ваше “бите скло”.

Розчиніть набухлий желатин у гарячій воді, постійно помішуючи до повного розчинення. Важливо не доводити суміш до кипіння!

В окремій мисці змішайте сметану з цукром, ванільним цукром та дрібкою солі. Розмішуйте до повного розчинення цукру.

Поступово влийте охолоджений розчин желатину у сметанну суміш, постійно помішуючи для рівномірного розподілу.

Акуратно додайте нарізані кубики желе до сметанно-желатинової основи, обережно перемішайте, щоб не пошкодити форму кубиків.

Перелийте отриману суміш у форму для застигання (можна використовувати силіконову форму для кексу, скляну миску або роз’ємну форму для торта).

Поставте десерт у холодильник мінімум на 4-5 годин, але краще залишити на ніч для повного застигання.

Варіації та поради від кулінарів

Десерт «Бите скло» дозволяє експериментувати з інгредієнтами та створювати власні унікальні варіації:

  • Замість сметани можна використовувати збитий з цукром сир маскарпоне або ніжний крем-сир.
  • Для ароматизації можна додати цедру лимона або апельсина, а також будь-які екстракти на ваш смак.
  • Любителям кокосового смаку сподобається версія з кокосовим молоком замість частини сметани.
  • Для дорослої версії десерту можна додати в основу 2-3 столові ложки лікеру.

Важливо дати десерту повністю застигнути перед подачею, інакше він може розпадатися при нарізанні. Найкраще залишити його в холодильнику на ніч.

Перед подачею форму з десертом можна на кілька секунд занурити в гарячу воду для легкого вилучення. Прикрасити десерт можна свіжими ягодами, м’ятою або тертим шоколадом.

бите скло
Ілюстративне фото з мережі.

«Бите скло» — це не тільки смачний, але й ефектний десерт, який можна приготувати заздалегідь перед святом. Його яскравий вигляд неодмінно захопить і дорослих, і дітей, а приготування не забере багато часу та зусиль.

Читайте також: Рецепт пляцка, який стане улюбленим: “Сніговик у тропіках”.

Рецепт пляцка, який стане улюбленим: “Сніговик у тропіках”

Читайте нас в Google News
Теги: десертжелекласичні рецептирецептсмачно
Share9ShareSend

Пов'язані публікації

бульйон

Простий рецепт ідеального курячого бульйону

31.10.2025
горох

Як варити горох, щоб він був м’яким і смачним

28.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Директора обласного лісгоспу звільнили через мобілізацію 08.11.2025
  • Дружина Віктора Павліка жорстко відповіла хейтерам через образи 08.11.2025
  • Руслан Кулик: «Євроінтеграція України починається з місцевих громад» 08.11.2025
  • У ПрАТ “Тернопільміськгаз” нагадали про безпечне користування газовими приладами 08.11.2025
  • Українцям радять заздалегідь шукати теплий притулок на зиму 08.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.