• Останні
  • У тренді
Бите скло

Класичний рецепт десерту «Бите скло»

23.04.2025
Фонд «Здорові» передав препарат для порятунку новонароджених у перинатальний центр Тернополя

Фонд «Здорові» передав препарат для порятунку новонароджених у перинатальний центр Тернополя

01.07.2025
У Бережанах відділок поліції планують відремонтувати за мільйон

На Тернопільщині гастролеру з Івано-Франківщини оголосили підозру у крадіжці

01.07.2025
Керівником Тернопільської обласної прокуратури призначений Віталій Панченко

Керівником Тернопільської обласної прокуратури призначений Віталій Панченко

01.07.2025
У Тернополі 2 Галицька бригада НГУ відзначила 33-тю річницю створення

У Тернополі 2 Галицька бригада НГУ відзначила 33-тю річницю створення

01.07.2025
Євген Шевцов

Криміналіст Нацполіції Євген Шевцов розповів про особливості своєї професії абітурієнтам ВНЗ МВС України

01.07.2025
зрадниця вирок

На Тернопільщині судитимуть перевізника за незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон

01.07.2025
Руслана Кульбарака

Чортків’янин Руслан Кульбарак повернувся додому після понад двох років у полоні

01.07.2025
забруднення річки Іква

На Тернопільщині посадовця комунального підприємства підозрюють у забрудненні річки Іква: збитки перевищують 2 мільйони гривень

01.07.2025
Сергій Нестерук

У лікарні помер поранений на Донеччині військовослужбовець з Тернопільщини Сергій Нестерук

01.07.2025
Табір "Лисоня"

Вишкільний табір «Лисоня» запрошує молодь на незабутній тиждень

01.07.2025
пенсіонера

У лісі біля Ценева на Бережанщині знайшли мертвим пенсіонера, якого шукали понад місяць

01.07.2025
Анатолій Свідер

У військовій частині передчасно помер солдат з Гримайлівської громади Анатолій Свідер

01.07.2025
Вівторок, 1 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Класичний рецепт десерту «Бите скло»

Опубліковано Вірослава Їжак
23.04.2025

Десерт «Бите скло» отримав свою назву через особливий візуальний ефект: різнокольорові шматочки желе, що нагадують осколки скла, вкраплені в ніжну сметанну або сирну основу. Цей десерт є справжньою окрасою святкового столу і неодмінно привертає увагу гостей своїм незвичним виглядом та освіжаючим смаком. Приготування «Битого скла» не потребує особливих кулінарних навичок, але результат перевершить усі очікування, пише АgroTer.

Інгредієнти та підготовка

Для приготування класичного десерту «Бите скло» вам знадобляться:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Сало в маринаді

Секрети смачного сала в розсолі: простий рецепт для всіх

01.07.2025
«гнізда» з макаронів з фаршем

«Гнізда» з макаронів з фаршем, помідорами і сиром

30.06.2025

Для желейних кубиків («скла»):

  • 3-4 пачки желе різних кольорів (по 90 г)
  • 600-800 мл киплячої води (згідно з інструкцією на упаковці)

Для сметанно-желатинової основи:

  • 500 г сметани (20-25% жирності)
  • 200 г цукру
  • 25 г желатину
  • 100 мл холодної води для желатину
  • 100 мл гарячої води для желатину
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • дрібка солі

Процес приготування починається з желейних кубиків, які потребують часу для застигання. Кожен пакетик желе розчиняють окремо в гарячій воді згідно з інструкцією на упаковці. Розчинене желе виливають у пласкі формочки або невеликі контейнери шаром приблизно 1,5-2 см та охолоджують до повного застигання (мінімум 3-4 години або краще залишити на ніч).

Покроковий процес приготування

Підготуйте желатин: залийте його холодною водою та залиште для набухання на 15-20 хвилин.

Поки желатин набухає, наріжте застигле кольорове желе кубиками розміром приблизно 1х1 см. Це буде ваше “бите скло”.

Розчиніть набухлий желатин у гарячій воді, постійно помішуючи до повного розчинення. Важливо не доводити суміш до кипіння!

В окремій мисці змішайте сметану з цукром, ванільним цукром та дрібкою солі. Розмішуйте до повного розчинення цукру.

Поступово влийте охолоджений розчин желатину у сметанну суміш, постійно помішуючи для рівномірного розподілу.

Акуратно додайте нарізані кубики желе до сметанно-желатинової основи, обережно перемішайте, щоб не пошкодити форму кубиків.

Перелийте отриману суміш у форму для застигання (можна використовувати силіконову форму для кексу, скляну миску або роз’ємну форму для торта).

Поставте десерт у холодильник мінімум на 4-5 годин, але краще залишити на ніч для повного застигання.

Варіації та поради від кулінарів

Десерт «Бите скло» дозволяє експериментувати з інгредієнтами та створювати власні унікальні варіації:

  • Замість сметани можна використовувати збитий з цукром сир маскарпоне або ніжний крем-сир.
  • Для ароматизації можна додати цедру лимона або апельсина, а також будь-які екстракти на ваш смак.
  • Любителям кокосового смаку сподобається версія з кокосовим молоком замість частини сметани.
  • Для дорослої версії десерту можна додати в основу 2-3 столові ложки лікеру.

Важливо дати десерту повністю застигнути перед подачею, інакше він може розпадатися при нарізанні. Найкраще залишити його в холодильнику на ніч.

Перед подачею форму з десертом можна на кілька секунд занурити в гарячу воду для легкого вилучення. Прикрасити десерт можна свіжими ягодами, м’ятою або тертим шоколадом.

бите скло
Ілюстративне фото з мережі.

«Бите скло» — це не тільки смачний, але й ефектний десерт, який можна приготувати заздалегідь перед святом. Його яскравий вигляд неодмінно захопить і дорослих, і дітей, а приготування не забере багато часу та зусиль.

Читайте також: Рецепт пляцка, який стане улюбленим: “Сніговик у тропіках”.

Рецепт пляцка, який стане улюбленим: “Сніговик у тропіках”

Читайте нас в Google News
Теги: десертжелекласичні рецептирецептсмачно
Share8ShareSend

Пов'язані публікації

Закарпатський бограч

Смак Закарпаття: як приготувати справжній бограч за класичним рецептом

27.06.2025
Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

25.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На війні помер захисник Анатолій Свідер з Тернопільщини 01.07.2025
  • На фронті відійшов у вічність захисник Богдан Черняк з Лановеччини 01.07.2025
  • На Тернопільщині у ріці знайшли мертвим зниклого пенсіонера 01.07.2025
  • Криміналіст Нацполіції Євген Шевцов розповів про особливості своєї професії абітурієнтам ВНЗ МВС України 01.07.2025
  • Meest Shopping: швидка та надійна доставка з магазинів Німеччини до України 01.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.