• Останні
  • У тренді
Бите скло

Класичний рецепт десерту «Бите скло»

23.04.2025
У Тернополі презентували “Тернопільський торт” – новий гастрономічний символ міста

У Тернополі презентували “Тернопільський торт” – новий гастрономічний символ міста

16.09.2025
68c7ec8e199a4.webp

Domino Group та Антон Шухнін: розвиток свідомого бізнесу

16.09.2025
У Львові тривають масштабні контррозвідувальні заходи СБУ: обмеження руху та перевірки документів

У Львові тривають масштабні контррозвідувальні заходи СБУ: обмеження руху та перевірки документів

16.09.2025
Захисника Микола Гринчук отримав квартиру від Тернополя

Захисника Микола Гринчук отримав квартиру від Тернополя

16.09.2025
У Києві МАФ впав на маршрутку

У Києві МАФ впав на маршрутку

16.09.2025
Благодійна вистава в Полівцях зібрала понад 26 тисяч гривень на підтримку ЗСУ

Благодійна вистава в Полівцях зібрала понад 26 тисяч гривень на підтримку ЗСУ

16.09.2025
Тернополянин спіймав гігантського коропа

5 видів коропа, які має знати кожен рибалка

16.09.2025
Судитимуть жителя Тернополя: 18 500 долaрів США зa фіктивні документи для перетину кордону

Судитимуть жителя Тернополя: 18 500 долaрів США зa фіктивні документи для перетину кордону

16.09.2025
56 днів під ворожим вогнем у торецькому підземеллі: історія поліцейського з Тернопільщини Сергія Танасійчука

56 днів під ворожим вогнем у торецькому підземеллі: історія поліцейського з Тернопільщини Сергія Танасійчука

16.09.2025
У Тернополі понад 10 років діє духовий оркестр 44-ї артбригади ім. Данила Апостола

У Тернополі понад 10 років діє духовий оркестр 44-ї артбригади ім. Данила Апостола

16.09.2025
Укрпошта

«Укрпошта» на межі банкрутства

16.09.2025
мистецький поїзд

Виставковий поїзд із проєктом «Courage of a Nation» зупиниться у Тернополі

16.09.2025
Середа, 17 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Класичний рецепт десерту «Бите скло»

Опубліковано Вірослава Їжак
23.04.2025

Десерт «Бите скло» отримав свою назву через особливий візуальний ефект: різнокольорові шматочки желе, що нагадують осколки скла, вкраплені в ніжну сметанну або сирну основу. Цей десерт є справжньою окрасою святкового столу і неодмінно привертає увагу гостей своїм незвичним виглядом та освіжаючим смаком. Приготування «Битого скла» не потребує особливих кулінарних навичок, але результат перевершить усі очікування, пише АgroTer.

Інгредієнти та підготовка

Для приготування класичного десерту «Бите скло» вам знадобляться:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Квашена капуста

Коли квасити капусту: найкращий час і перевірений рецепт

13.09.2025
рулету з лаваша з сиром і грушею

Рецепт рулету з лаваша з сиром і грушею

11.09.2025

Для желейних кубиків («скла»):

  • 3-4 пачки желе різних кольорів (по 90 г)
  • 600-800 мл киплячої води (згідно з інструкцією на упаковці)

Для сметанно-желатинової основи:

  • 500 г сметани (20-25% жирності)
  • 200 г цукру
  • 25 г желатину
  • 100 мл холодної води для желатину
  • 100 мл гарячої води для желатину
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • дрібка солі

Процес приготування починається з желейних кубиків, які потребують часу для застигання. Кожен пакетик желе розчиняють окремо в гарячій воді згідно з інструкцією на упаковці. Розчинене желе виливають у пласкі формочки або невеликі контейнери шаром приблизно 1,5-2 см та охолоджують до повного застигання (мінімум 3-4 години або краще залишити на ніч).

Покроковий процес приготування

Підготуйте желатин: залийте його холодною водою та залиште для набухання на 15-20 хвилин.

Поки желатин набухає, наріжте застигле кольорове желе кубиками розміром приблизно 1х1 см. Це буде ваше “бите скло”.

Розчиніть набухлий желатин у гарячій воді, постійно помішуючи до повного розчинення. Важливо не доводити суміш до кипіння!

В окремій мисці змішайте сметану з цукром, ванільним цукром та дрібкою солі. Розмішуйте до повного розчинення цукру.

Поступово влийте охолоджений розчин желатину у сметанну суміш, постійно помішуючи для рівномірного розподілу.

Акуратно додайте нарізані кубики желе до сметанно-желатинової основи, обережно перемішайте, щоб не пошкодити форму кубиків.

Перелийте отриману суміш у форму для застигання (можна використовувати силіконову форму для кексу, скляну миску або роз’ємну форму для торта).

Поставте десерт у холодильник мінімум на 4-5 годин, але краще залишити на ніч для повного застигання.

Варіації та поради від кулінарів

Десерт «Бите скло» дозволяє експериментувати з інгредієнтами та створювати власні унікальні варіації:

  • Замість сметани можна використовувати збитий з цукром сир маскарпоне або ніжний крем-сир.
  • Для ароматизації можна додати цедру лимона або апельсина, а також будь-які екстракти на ваш смак.
  • Любителям кокосового смаку сподобається версія з кокосовим молоком замість частини сметани.
  • Для дорослої версії десерту можна додати в основу 2-3 столові ложки лікеру.

Важливо дати десерту повністю застигнути перед подачею, інакше він може розпадатися при нарізанні. Найкраще залишити його в холодильнику на ніч.

Перед подачею форму з десертом можна на кілька секунд занурити в гарячу воду для легкого вилучення. Прикрасити десерт можна свіжими ягодами, м’ятою або тертим шоколадом.

бите скло
Ілюстративне фото з мережі.

«Бите скло» — це не тільки смачний, але й ефектний десерт, який можна приготувати заздалегідь перед святом. Його яскравий вигляд неодмінно захопить і дорослих, і дітей, а приготування не забере багато часу та зусиль.

Читайте також: Рецепт пляцка, який стане улюбленим: “Сніговик у тропіках”.

Рецепт пляцка, який стане улюбленим: “Сніговик у тропіках”

Читайте нас в Google News
Теги: десертжелекласичні рецептирецептсмачно
Share8ShareSend

Пов'язані публікації

біляші без замісу

Біляші без замісу на кефірі, молоці або воді

09.09.2025
домашній кетчуп

Як приготувати домашній кетчуп з яблуками на зиму

06.09.2025
Завантажити ще
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На війні загинув захисник Віталій Петров зі Збаражчини 16.09.2025
  • На фронті загинув захисник Михайло Кулик з Монастирищини 16.09.2025
  • Мережу підірвала давня композиція тернопільського співака Віктора Павліка в колабі з культовим гуртом 16.09.2025
  • На війні загинув захисник Ігор Слободян з Тернопільщини 16.09.2025
  • На фронті загинув захисник Федір Бочкарьов з Лановеччини 16.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.