У Тернополі гурт “СКАЙ” зібрав понад 220 тисяч гривень на нейромікроскоп для міської лікарні
Микола Сідляр
День донора у Тернополi: центр кровi закликає мiсцевий бiзнес долучитися до акцiї
Кілограм пороху та запальна трубка: у жителя Заліщиків вилучили вибухівку
Команда Галицького фахового коледжу – кращі юні рятувальники Тернополя
На Тернопільщині за три дні – п’ять аварій і сім постраждалих
Воїн із Залозецької громади нагороджений почесною відзнакою “Золотий Хрест”
5 речей, які важливо робити в домі, де є немовля
В'ячеслав Куделя
мистецька програма «Тарасова Молитва»
Святослав Колодій
ПрАТ «Тернопільміськгаз» нагадує про правила безпеки в охоронних зонах газопроводів
Неправильне споживання кави значно скорочує корисний потенціал напою \ фото УНІАН

Іспанські лікарі-дієтологи розповіли, що кава має низку корисних властивостей, але некорисна їжа, яка з’їдається разом з нею, позбавляє напій його позитивного ефекту.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

За їхніми словами, каву роблять шкідливим цукор, булочка, повна швидких вуглеводів, яка споживається разом з кавою.

Іспанські дієтологи Аітор Санчес і Клаудіа Брассеско розповіли, що помірне споживання кави є скоріш корисним, а не шкідливим для здоров’я. Зокрема, воно служить профілактикою цирозу печінки, знижує ризик розвитку раку печінки і простати, покращує чутливість до інсуліну.

Також пиття кави сприяє захисту від виникнення серцево-судинних захворювань. Недавні дослідження вказали на зв’язок прийому кави і поліпшення стану серцево-судинної і цереброваскулярної систем: вчені вважають, що напій активізує кровотік, завдяки чому насичення важливих органів киснем стає більш істотним, передає medikforum.

Однак, підкреслюють іспанські дієтологи, неправильне споживання кави значно скорочує корисний потенціал напою і може робити його шкідливим для організму. Якщо разом з ним з’їдається щось некорисне, це негативно позначається на властивостях напою, стверджують експерти.”Найшкідливіше в каві – це печиво, цукор і випічка, з якими ми її п’ємо”, – сказав Аітор Санчес.

Крім того, потенційно шкідливим є щоденне пиття розчинної кави. Фахівці пояснили, що через глибоку переробку в такому продукті збільшується кількість акриламіду, утвореного при приготуванні їжі з використанням дуже високих температур. Дана речовина, вважає низка вчених, негативно впливає на здоров’я, може діяти як канцероген.

Пов'язані публікації