Дуже смачна грудинка в цибулинні домашнього приготування. Грудинка виходить дуже ніжна, м’яка і соковита. Прекрасно підійде на святковий стіл у вигляді холодної закуски, а так само для смачного і ситного перекусу.
Грудинка – 700 гр.
Сіль – 120-140 гр.
Вода – 1 л.
Цибулеве лушпиння – 2 жмені
Часник – 4 + 4 зубчики
Чорний перець – 10 шт.
Запашний перець – 4 шт.
Коріандр – 5 шт.
Лавровий лист – 4 шт.
Лушпиння промити, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння, покласти всі спеції, сіль і 4 зубчики часнику, перемішати, довести ще раз до кипіння і покласти грудинку. Довести до кипіння і варити 30 хвилин.
Прибрати з вогню, дати повністю охолонути і прибрати в холодильник, не виймаючи з каструлі, на 12 годин.
Після закінчення часу грудинку дістати, обсушити паперовим рушником і натерти часником, пропущеним через прес і меленим перцем. Також можна використовувати будь-які приправи і спеції, які ви любите.
Загорнути в папір і прибрати в холодильник мінімум на 2 години.