Літо – чудова пора для насолоди соковитими фруктами та ягодами. Цього року український люд зможе поласувати улюбленими кавунами набагато раніше, ніж зазвичай. Аномально тепла весна стала причиною передчасного сезону цієї солодкої розкоші.
Про це пише АгроТер.
“Українські ранні кавуни зазвичай з’являлись наприкінці червня – початку липня, а більш масово – до серпня. Цьогоріч, за інформацією фермерських господарств, сезон розпочнеться десь через тиждень, у 20-х числах червня”, – розповідає Юрій Миркєєв, начальник відділу державного контролю ГУ Держпродспоживслужби в місті Києві.
Фахівець пояснює таку незвичну ситуацію погодними умовами нинішньої весни.
“Скоріше за все, це пов’язано із погодною аномалією у квітні, коли температура вдень підіймалася до +22…+25°C – і природа зреагувала відповідно”.
Хоча Херсонщина через відомі події втратила статус головного постачальника кавунів, проте солодкі бахчеві культури все одно будуть у достатній кількості.
“Область стане кавуновим осередком, як і у попередні роки. Це, звичайно, не перекриє колишні масштаби Херсонської області, проте все ж таки вітчизняного кавуна буде вдосталь”, – підтверджують фермери Одещини.
Тож українці вже з нетерпінням чекають на ранні кавуни, щоб поповнити літній раціон цією незрівнянною солодкою насолодою.
Обговорення