Чушка бюрек – це національне болгарське блюдо, яке так і перекладається: перець, фарширований сиром, точніше, овечою бринзою. Можете спробувати приготувати й собі.
Інформує Агротер.
Інгредієнти:
8 шт. болгарського перцю
200 г бринзи
4 шт. яйця
100 г панірувальних сухарів чи борошна
4 ст.л. олії
сіль, мелений чорний перець, зелень.
Приготування:
Перці помити, за бажанням очистити від хвостиків та серцевини, викласти на деко, змащене олією чи застелене фольгою для запікання. Запікати у духовці за температури 180-200 градусів 10-15 хвилин, тоді перевернути на інший бік та запікати стільки ж часу, до м’якості. Охолодіть та очистіть від шкірки.
Для начинки натріть бринзу на великій тертці або розімніть виделкою сир, додайте 2 невеличких яйця, сіль, перець, подрібнену зелень, перемішайте та наповніть перці. Не пхайте багато начинки, щоб не луснули.
Для панірування в одній тарілці збийте виделкою 2 яйця, а в іншу насипте сухарів. Запаніруйте перці в яйці, тоді в сухариках, знов у яйці та знов у сухариках. Якщо паніруєте у борошні, достатньо одного разу.
Викладайте перці на пательню із розігрітою олією (1-2 ст.л.). Обсмажуйте з двох боків до рум’яної скоринки.
Обговорення