Жнива на Тернопільщині продовжуються, аграрії області розповідають, що врожай цьогоріч дуже щедрий. Запорукою високих результатів вважають застосування професійними фахівцями якісних технологій а також сприятливі погодні умови.
“В цілому наша структура посіву складається десь 50 на 50 посівних культур, 50 ярі культури, серед яких це соя, кукурудза і соняшник, бо соняшника тут немає в цій локації,” – розповів Костянтин Шитюк, операційний директор аграрної компанії.
Компанія невдовзі приступить до закладання врожаю під сезон-2025 року – стартуватиме посів озимих культур – традиційно пшениці та ячменю. Також відведені площі і під ріпак.
У минулому році проблемою для аграрних компаній України, розповідає Костянтин Шитюк, було закриття морського кордону для української продукції. На щастя цьогоріч вдалося маршрути відновити.
Аграрії розповідають, що завдяки сприятливим погоднім умовам вони завершать збір врожаю вчасно і з високими результатами.
Обговорення