Тушонки з м’яса та різних видів кашів вже близько року виготовляють для бійців АТО волонтери групи громадської організації “Схід та Захід Єдині” з міста Шумська.
Так за цей час в зону АТО вони відправили близько 26 тисяч банок тушонок.
А також 9 фур та 26 бусів з продуктами та одягом для бійців, тонни продукції вони також передали “Новою поштою”.
Про свою діяльність волонтери групи “Схід та Захід єдині” прозвітували під час засідання прес-клубу 30 липня, пише “20 хвилин”.
Зокрема волонтери з Шумщини розповіли, як готували тушонки для бійців.
– Ми порахували, що собівартість цієї тушонки, яку ми купуємо не відповідає якості. А хлопців треба чимось годувати, – каже координатор волонтерської групи ГО “Схід і Захід єдині” на Шумщині та півночі Тернопільської області Володимир Каніщев. – Тому ми вирішили спробувати робити тушонки самі. Близько року тому фермерське господарство дало нам кабана і ми зробили перші тушонки з різними наповнювачами – горохом, гречкою квасолею, рисом, перловою кашею. Також робимо паштети, тобто у нас безвідходне виробництво, нічого не пропадає. Практично з кабана лишаються лише кістки. Взимку ми робили ще й кров’янку та ковбасу.
Над виробництвом тушонок для бійців працюють 25 чоловіків, а також їхні дружини та діти.
– Діти приходять фасувати тушонки, клеють наклейки, – додає волонтер з Шумська Валерій Нагиналюк. – Фасування тушонок – це робота дітей. Ми беремо з магазинів картонні ящики, кожну баночку потрібно загорнути в папір та перекласти, щоб вона доїхала по наших дорогах до місця призначення. Це клопітка робота і діти від 7 до 16 років працюють. Залучаємо також школи. За нашими підрахунками ми зробили 26 тисяч банок тушонок. А ще скільки люди принесли готових, яких ми не рахували.
Обговорення