З танцями, музикою і колядою – так проходив другий день «Галицької дефіляди» в Тернополі. Гастрономічний фестиваль, який триватиме до 14 січня, вже вдруге у нашому місті організувала Гільдія рестораторів Тернопільщини.
Людей на бульварі Данила Галицького зібралося небагато , можливо, через сильні пориви вітру і мокрий сніг. Але тим, хто таки завітав на фестиваль, погодні умови не заважали розважатися і смакувати запропоновані страви. Багато тернополян прийшли із дітьми, які гралися на майданчику і каталися на гойдалках.
Розпочався другий день фестивалю із виступу Тернопільськогомуніципального духового оркестру “Оркестра волі”, який виконав декілька колядок і новорічних пісень. Пізніше відбувся конкурс вертепів.
Що ж стосується меню фестивалю, то тернополян частували різноманітними стравами галицької кухні: голубцями, пампушками, варениками, медовичками, сирниками, шинкою, ковбасами, салом, навіть поросям, запеченим на відкритому вогні.Окремо торгували в’язками бубликів. На продаж виставили чимало алкогольних напоїв: різного роду наливки – перцева, «Медовуха», Хреновуха», «Варенуха»; самогон та глінтвейн. Крім того, зігрітися можна було гарячими чаєм та кавою.
В понеділок ,13 січня, в рамках “Галицької дефіляди” відбудеться свято Маланки.
Ліліана Шевчук,Місто
Обговорення