• Останні
  • У тренді
рецепт домашньої аджики

Рецепт гострої домашньої аджики з болгарського перцю та помідорів

12.09.2024
Майже зимове похолодання насувається на Тернопільщину

На Тернопільщині вже цієї ночі прогнозують до 3° морозу

15.12.2025
Володимир Бутко

У Тернополі помер заслужений тренер України з лижних гонок Володимир Бутко

15.12.2025
У Підволочиську відбулася 70-та сесія селищної ради: новою депутаткою стала Ірина Бондаренко

У Підволочиську відбулася 70-та сесія селищної ради: новою депутаткою стала Ірина Бондаренко

15.12.2025
Чортківська «Свобода» звинуватила міського голову у політичних маніпуляціях і перекладанні відповідальності

Чортківська «Свобода» звинуватила міського голову у політичних маніпуляціях і перекладанні відповідальності

15.12.2025
смерть Андрія Волянюка

Помер учитель фізики та математики Кременецької гімназії №3

15.12.2025
Замість підвищення податків для ФОПів владі слід взяти гроші зі знищення схем в енергетиці, оборонці та на митниці. Заява партії “УДАР Віталія Кличка”

Замість підвищення податків для ФОПів владі слід взяти гроші зі знищення схем в енергетиці, оборонці та на митниці. Заява партії “УДАР Віталія Кличка”

15.12.2025
Застуда у дорослих і дітей: як не захворіти, як відрізнити від грипу та як швидко вилікувати?

На Тернопільщині зростає захворюваність на грип та ГРВІ

15.12.2025
Марія Палагнюк

Марічка Палагнюк: спогади колег про загиблу фармацевтку з Тернополя

15.12.2025
труп

У річці Нічлава у Пробіжній на Чортківщині було виявлено тіло чоловіка без ознак життя

15.12.2025
з нагоди Дня працівників суду

У Тернопільському міськрайонному суді привітали працівників з професійним святом

15.12.2025
Юрій Костишин Кіт Характерник

На війні загинув військовий, фотограф, митець та мандрівник з Тернополя, відомий як Кіт Характерник

15.12.2025
Олена Шуляк

Держава виділяє рекордні 72,6 млрд грн на підтримку ВПО, – Олена Шуляк

15.12.2025
Вівторок, 16 Грудня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт гострої домашньої аджики з болгарського перцю та помідорів

Опубліковано Вірослава Їжак
12.09.2024

Аджика – це гострий пікантний соус, який додає яскравого смаку та аромату багатьом стравам. Це чудове доповнення до м’ясних страв, овочів та закусок. Приготування домашньої аджики не вимагає особливих кулінарних навичок, а використання свіжих інгредієнтів гарантує насичений смак та користь для здоров’я. Тримайте класичний рецепт домашньої аджики!

рецепт домашньої аджики
Ілюстративне фото з мережі.

Інгредієнти:

  • Болгарський перець червоний – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Гострий перець – 100-200 г (за смаком)
  • Часник – 200 г
  • Морква – 500 г
  • Яблука кислі – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 500 г
  • Олія соняшникова – 200 мл
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – 2 ст. ложки

Приготування аджики

  1. Підготовка овочів: Помідори, болгарський перець та яблука помити та видалити плодоніжки. Моркву та цибулю очистити. Часник очистити від лушпиння.
  2. Подрібнення інгредієнтів: Всі овочі та яблука пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері до однорідної маси.
  3. Варіння аджики: Перекласти подрібнену масу в великий емальований посуд. Додати олію, оцет, цукор та сіль. Перемішати та довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
  4. Тушкування: Зменшити вогонь до мінімального та тушкувати аджику протягом 2-3 годин, періодично помішуючи. Маса повинна загуснути та зменшитися приблизно на третину.
  5. Стерилізація банок: Поки аджика вариться, підготувати чисті банки та кришки. Простерилізувати їх будь-яким зручним способом.
  6. Розлив та закатка: Гарячу аджику розлити по стерилізованих банках, закатати кришками та перевернути догори дном. Накрити ковдрою та залишити до повного охолодження.

Зберігання та використання

Готову аджику можна зберігати при кімнатній температурі до року. Відкриту банку слід тримати в холодильнику не більше тижня. Аджику можна використовувати як самостійну закуску або додавати до різноманітних страв для надання їм пікантності та гостроти.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

запечена картопля у грибному соусі

Як приготувати запечену картоплю у вершково-грибному соусі

15.12.2025
капусняк

Традиційний тернопільський капусняк з пшоном

12.12.2025

Раніше ми писали рецепт борщової заправки на зиму.

Рецепт борщової заправки на зиму

Читайте нас в Google News
Теги: аджикаконсерваціярецептсмачно
Share19ShareSend

Пов'язані публікації

коцюрба

Як приготувати коцюрбу – стародавню страву з картоплею, галушками, шкварками та цибулею (відео)

09.12.2025
Капустяник

Простий рецепт капустяника без тіста

28.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • 18 років тому відкрито першу чергу ТРЦ “Подоляни” у Тернополі 15.12.2025
  • Сергій Надал на фронті передав від громади Тернополя обладнання для захисників 15.12.2025
  • Тернопільська лікарка Наталія Збрищак розповіла про необхідні добавки для вагітних 14.12.2025
  • Державні нагороди за мужність, відвагу та службу Україні отримали військовослужбовці 105 бригади 14.12.2025
  • У Збаразькій громаді відкрили нову добровільну пожежну команду 14.12.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.