Кульбаби більшості з нас відомі як привабливі весняні квіти або неприємні бур’яни, які так і норовлять зіпсувати ідеальний газон. Але водночас мало хто знає, що корінь цієї рослини багатий на значну кількість поживних речовин і може принести відчутну користь здоров’ю.
Така сировина містить чимало антиоксидантів та вітамінів, зокрема вітаміни К, А та С, також у її складі є чимало компонентів, які зміцнюють імунітет, підтримують здоров’я серцево-судинної системи та функції печінки.
Корінь кульбаби використовувався як лікарський засіб ще в стародавньому Китаї. Але з роками його корисні властивості були підтверджені на науковому рівні. Вчені дійшли висновку, що вживання екстракту кореня кульбаби допомагає:
- Вбити ракові клітини. Корінь кульбаби може допомогти у профілактиці та лікуванні деяких видів онкології, зокрема раку печінки, стравоходу, підшлункової, передміхурової та молочної залози.
- Зменшити рівень холестерину. Напевно, всі знають, що високий рівень холестерину корелюється з високим ризиком розвитку захворювань серцево-судинної системи, зокрема ішемічної хвороби серця. Кульбаба допомагає знизити рівень загального холестерину та ліпопротеїдів низької щільності (так званого поганого холестерину), водночас її вживання сприяє підвищенню рівня ліпопротеїдів високої щільності, які також відомі як корисний або хороший холестерин.
- Зменшити високий тиск. Ризик розвитку гіпертонії (підвищеного тиску) зростає з роками та також підвищує ймовірність виникнення захворювань серцево-судинної системи. Кульбаба сприяє розслабленню судин і допомагає знизити тиск. Але водночас її використання не призводить до гіпотонії (низького тиску) за нормальних показників тонометра.
- Підтримати здоров’я печінки. Печінка є природним фільтром нашого організму та життєво важливим органом. Корінь кульбаби захищає її від окислювального стресу та підтримує функції даного органу. Декілька досліджень підтвердило, що його вживання допомагає запобігти пошкодженню печінки, спровокованому алкоголем та іншими токсинами.
- Підтримати функції імунної системи. Кульбаба має противірусні та протимікробні властивості – її використання допомагає зупинити зростання патогенних бактерій і знизити ризик розвитку важких захворювань. В результаті кількох експериментів виявилося, що компоненти екстракту кореня даної рослини справляються навіть з особливо стійкими штамами стафілококу.
- Зміцнити кістки. У кульбабі міститься чимало вітаміну К, а ця речовина відіграє важливу роль у збереженні здоров’я нашого скелета. Вона сприяє побудові міцнішої кісткової тканини та знижує ризик виникнення переломів.
- Поліпшити стан шкіри. Завдяки високому вмісту антиоксидантів кульбаба ефективно уповільнює процеси старіння та покращує загальний зовнішній вигляд, також її активні компоненти захищають клітини шкіри від агресивної дії ультрафіолету.
Щоб відчути переваги данної рослини на власній практиці, можна використовувати екстракт кореня кульбаби в вигляді добавки. Сучасні виробники таких засобів використовують у процесі виробництва екологічно чисту сировину, що дозволяє кінцевому споживачеві бути впевненим у якості та безпеці їхньої продукції.
Для тих, хто піклується про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких на сайті інтернет магазину Biovit.ua зібрано чудовий асортимент високоякісних дієтичних добавок, які допоможуть забезпечити організм усіма необхідними йому нутрієнтами, підтримати чудове самопочуття, зберегти здоров’я на довгі роки.
Обговорення