Українська паска – рецепт смачний і простий. За цією технологією ще наші бабусі пекли куліч, який називається паска – рецепт класичний, а значить, перевірений роками. Ми рекомендуємо суворо дотримуватися рецептури, щоб у вас вийшла пишна, рум’яна і солодка випічка.
Інгредієнт:
борошно – 750-800 г;
тепле молоко – 220 мл;
сухі дріжджі – 10 г;
яйце – 1 шт;
яєчний жовток – 1 шт;
цукор – 250 г;
апельсин – 1 шт;
вершкове масло – 100 г;
олія рослинна – 30 г;
ізюм – 100 г;
цукрова пудра – 100 г;
сік апельсина – 1\2 шт;
кокосова стружка – 100 г.
У глибокій ємності змішати тепле молоко, 1 ст.л цукру і дріжджі. Перемішати інгредієнти, накрити рушником і залишити на 15 хвилин. Після цього додати яйце, жовток, сіль, цукор, вершкове масло і рослинну олію, цедру і сік апельсина, ваніль. Перемішати все віночком. Поступово додаючи борошно, замішувати тісто спочатку ложкою, а потім – руками. В результаті повинна вийти клейка маса, що не прилипає до пальців. Її потрібно знову накрити рушником і залишити в теплому місці на 60 хвилин.
Обговорення