Медики відзначили – кава з молоком набагато корисніша за звичайний напій без його додавання. Це тим, що обидва інгредієнти вступають у хімічну реакцію між собою.
Фахівці зазначають, що чим більше у напої молока, тим менше кофеїну.
Молоко допомагає відновити кількість кальцію, вимитий кофеїном. До того ж напій є добрим сечогінним засобом. Часто дієтологи можуть рекомендувати до вживання невеликими порціями.
Основні корисні властивості кави з молоком:
покращує смакові якості напою;
антиоксиданти зміцнюють клітини волосся і перешкоджають їх випаданню;
молоко допомагає знизити вплив кави на артеріальний тиск;
завдяки великій кількості мінералів та інших корисних елементів напій позитивно впливає на стан дерми та уповільнює передчасний процес старіння;
завдяки молоку у каві підвищується активність головного мозку, знижується втома та сонливість;
одна чашка кави з молоком забезпечить здоровий сон — вона не стане причиною безсоння;
додавання молока, а також антиоксиданти, які є у складі напою, допомагають запобігти розвитку багатьох хвороб.
У складі напою є кофеїн, який є лікувальним препаратом . Варто відзначити, що у великих кількостях він може завдати шкоди організму. Лікарі рекомендують додавати до напою молоко. Однак, воно може викликати у деяких людей алергічні реакції. У результаті організм страждає від діареї.
Лікарі не рекомендують вживати каву з молоком вагітним жінкам, людям із хворобами ШКТ, панкреатитом, гіпертонією. Також напій протипоказаний людям із непереносимістю лактози.
Основні факти про корисність та шкоду кави з молоком
Не рекомендовано вживати під час дієти
Напій є досить калорійним продуктом. У чашці звичайної кави міститься не більше 5 калорій, а при додаванні молока калорійність стає не менше 50. До того ж уповільнюється обмін речовин, адже затримана в організмі вода бореться з жирними речовинами.
Напій для людей із підвищеною кислотністю
Людям з підвищеним рівнем кислотності не рекомендовано випивати звичайну чорну каву: вона ще більше підвищить чималий рівень pH в організмі. Кава з молоком діє м’якше.
Кава з молоком запобігає раку стравоходу
Багатьом людям не рекомендують вживати звичайну каву, адже її гаряча температура призведе до термічних опіків тканин стравоходу. Лікарі зазначили, що додавання молока допоможе зменшити температуру напою.
Обговорення