Ситна страва, яку готувати настільки просто, що з цим завданням впорається навіть початківець. Якщо ви хочете приготувати на вечерю щось просте та смачне, зверніть увагу на цей рецепт. Курка виходить дуже ніжною та ароматною, а сам процес приготування не потребує зайвих зусиль.
Інградієнти:
Тушка домашньої курки (у мене півень вагою 1,5 кг; проте можна використовувати і магазину курку — тушкувати її швидше),
500 г грибів (можна будь-яких, але смачніше з лісовими; у мене цього разу опеньки),
1 велика цибулина,
1 морквина,
4 зубки часнику,
250 мл м’ясного або овочевого бульйону (можна води),
паприка,
сіль,
суміш перців мелена,
коріандр,
2 ст. л. соєвого соусу,
2 ч. л. гірчиці.
Приготування:
Курку помити та нарізати порційними шматками. Перекласти в зручну миску. Посолити, поперчити, додати спеції, соєвий соус та гірчицю. Ретельно перемішати м’ясо з приправами та залишити на 30 хвилин, щоб воно промаринувалося.
Цибулину почистити і нарізати тонкими півкільцями. Часник — тонкими пластинками.
Заморожені гриби розморозити й промити, свіжі — відварити (печериці просто нарізати тонкими пластинками).
На розігрітій з олією сковорідці обсмажити шматочки курки з усіх сторін до рум’яної скоринки.
Скласти їх в гусятницю.
На жирі, який залишився в сковорідці, спасерувати цибулю до м’якого стану.
Потім додати часник та моркву, нарізану кружальцями. Смажити все разом 5-7 хвилин.
Додати в сковорідку підготовлені гриби. Все перемішати, підсолити, поперчити і смажити близько 10 хвилин.
Викласти грибну засмажку в гусятницю до курки. Все добре перемішати і влити бульйон.
Після закипання зменшити вогонь до мінімального й готувати страву під кришкою годину-півтори (для магазинної курки вистачить і 30-40 хвилин).