• Останні
  • У тренді

Літні пивні коктейлі: просто, вишукано та смачно

03.08.2020
Прокуратура

Прокуратура Тернопільщини вимагає відшкодувати 173 тис. грн за незаконну вирубку дерев у «Дністровському каньйоні»

04.07.2025
Пенсійний фонд назвав умови призначення пенсії військовослужбовцям

Полiцiя розпочала кримiнальне провадження щодо посадовця мiськради Зборова за вчинення шахрайств з ветеранами

04.07.2025
2025

Розпочато розслiдування за фактом шахрайства щодо допомоги вiйськовим у Зборівській громаді на Тернопiльщинi

04.07.2025
Клуби активного довголіття Тернопільщина

У громадах Тернопільщини успішно працюють Клуби активного довголіття від Червоного Хреста

04.07.2025
Цю новинку тернопільська пивоварня приготувала спеціально до сезону-2025.

“Опілля Чорний”: чим особливий новий квас

04.07.2025
З російського полону звільнили двох бійців із Тернопільщини

З російського полону звільнили двох бійців із Тернопільщини

04.07.2025
Руслан Цимбалістий

У бою на Харківщині загинув борщів’янин Руслан Цимбалістий

04.07.2025
Руслані Кушнір

Апеляційний суд остаточно скасував догану керівниці Лановецького терцентру Руслані Кушнір

04.07.2025
обмін полоненими

Україна повернула з російського полону ще одну групу своїх громадян

04.07.2025
РФ приховує свої злочини

Інформаційні вкиди Росії про полонених – частина гібридної війни: Омбудсман Дмитро Лубінець

04.07.2025
Михайло Непийвода

У ТНПУ помер комендант головного корпусу Михайло Непийвода

04.07.2025
Кривава різанина у Почаєві: смерть 54-річного мешканця Лановецької громади настала в результаті ударів в різні частини тіла

Кривава різанина на Тернопільщині: вбивці “світить” 15 років тюрми

04.07.2025
П’ятниця, 4 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Літні пивні коктейлі: просто, вишукано та смачно

Опубліковано Остап Кузьменко
03.08.2020

Літо, спека та спрага. Коли ще потішити себе пивом, як не сонячного теплого дня? Нагадаємо вам і головні правила споживання пива влітку, аби воно смакувало на повну.

Спеціалісти стверджують, що найкраще пити хмільний напій охолодженим. Оптимальна температура для нього — плюс 6-8°С. Вона не повинна бути нижчою за +5°С та вищою за +10°С. Якщо ж пиво буде холоднішим, то не зможете відчути усієї його смакової та ароматичної палітри. Варто не забувати й про те, що хмільний напій не можна різко нагрівати, зокрема доводити до кипіння або охолоджувати. Винятком є деякі сорти пива, які використовують для створення гарячих алкогольних напоїв.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Цю новинку тернопільська пивоварня приготувала спеціально до сезону-2025.

“Опілля Чорний”: чим особливий новий квас

04.07.2025
Сало в маринаді

Секрети смачного сала в розсолі: простий рецепт для всіх

01.07.2025

Для повноцінної насолоди пивом необхідно подбати про посуд, з якого його питимуть. Найліпше зберігати пиво у скляних, порцелянових або керамічних посудинах. Зазвичай напій розливають у бокали або склянки, які зверху мають звужену форму. Не використовуйте для «пивування» пластиковий або металевий посуд — цей матеріал негативно вплине на смак та запах напою. До слова, з цією ж метою варто також оберігати пиво від впливу сонячних променів.

  тернопіль,     новини тернополя,     новини тернопільщини,     тернопільські новини,      опілля,      пиво,      коктейль

А тим, хто не боїться експериментувати з хмільним напоєм на кухні, пропонуємо кілька рецептів приготування пивних коктейлів.

1. «Рожевий слон» Для приготування цього коктейлю треба докласти трохи зусиль. Насамперед знадобляться інгредієнти: 30 мл малинового сиропу, 20 мл імбирного сиропу, 20 мл лимонного соку, шматок імбиру та 250 мл світлого пива, наприклад, «Опілля Корифей». До складників додають лід і кілька секунд змішують все у шейкері. Відтак суміш акуратно проціджують та розливають у келихи. Коктейль прикрашають шматком імбиру, листком м’яти чи ягодами.

2. Імбирно-цитрусовий ель Цей коктейль під силу приготувати всім охочим. Особливо добре напій смакує взимку, проте його можна куштувати і теплими літніми вечорами. Для приготування елю необхідно 30 мл імбирного сиропу, 70 мл свіжого апельсинового соку та 400 мл світлого пива, от хоча б «Опілля Корифей» чи «Опілля Жигулівське». Насамперед у великий келих кладуть кубик льоду. Відтак вливають туди сироп та сік, складники перемішують. Наостанок додають у келих світле пиво.

3. «Велосипедист» Цей коктейль виник у Німеччині в далекому 1922 році. Під час Мюнхенського велопробігу у таверні забракло пива для всіх відвідувачів. Господар закладу розбавив його лимонадом. Для приготування напою потрібно 100 мл світлого пива, наприклад, «Опілля Корифей» та 100 мл лимонаду. Охолоджені інгредієнти перемішують. Бокал оздоблюють скибкою лимона. Інколи лимонад у цьому коктейлі замінюють фантою чи колою.

4. «Кров ката» Для приготування міцного коктейлю слід підготувати по 10 мл бренді, світлого рому, джину, віскі, 250 мл міцного темного пива, як-от «Опілля Княже», скибочку апельсину. В охолодженій посудині або змішувальній склянці змішують бренді, ром, віскі та джин. Складники ретельно перемішують (краще барною ложкою) та переливають у келих. Додають пиво й прикрашають коктейль скибочкою апельсина.

5. «Чорний вельвет» Кажуть, рецепт цього коктейлю, якому приблизно сто років, придумали французи, що працювали в Дубліні. Вони не могли розпрощатися з любов’ю до ігристих вин, але залюбки пили й пиво. Для «Чорного вельвету» потрібно 125 мл темного пива, наприклад, «Опілля Княже» та 125 мл ігристого вина. Слід зауважити, що це єдиний пивний коктейль, де під час приготування пиво наливають першим, а не наостанок. Наприкінці у келих можна додати 20 мл будь-якого ягідного лікеру.

6. «Принцеса» Вашій увазі пропонуємо коктейль, що належить до категорії жіночих. Для його приготування необхідно 150 мл світлого пива, наприклад, «Корифей Опілля», щіпка імбиру та одне гроно білого винограду. Ягоди відділяють від грона, розрізають їх на половинки та кладуть у бокал. Зверху ягоди посипають імбиром, а потім акуратно заливають суміш охолодженим пивом. До столу напій варто подавати лише через кілька хвилин. Бокал з коктейлем можна оздобити фруктами або зеленню. Пити «Принцесу» спеціалісти рекомендують невеликими ковтками, щоб оцінити всі смакові відтінки напою.

7. «Золотий оксамит». Для коктейлю необхідно 100 мл світлого пива, як-от «Корифей Опілля», 100 мл шампанського, 25 мл ананасового соку. «Золотий оксамит» готують у великому охолодженому пивному бокалі. В посудину наливають шампанське, потім пиво і ананасовий сік. Суміш перемішують. Подають коктейль із соломинкою.

8. «Зерглінг» Простий у приготуванні коктейль, що чудово тамує літню спрагу. Смакувати напоєм варто без поспіху. В охолоджений келих наливають 250 мл світлого пива, наприклад, «Опілля Корифей» та 250 мл коли. За бажанням додають лід.

9. «Танець зозулі і крокодила» Міцність цього коктейлю становить від 7 до 18 градусів. Для його приготування необхідно 0,5 л світлого пива, як-от «Опілля Корифей», 0,75 л червоного солодкого вина, 1 л коли, лимон. Рідкі інгредієнти ретельно перемішують у трилітровій банці. Розливають коктейль по бокалах чи склянках. Кожну посудину можна оздобити скибочкою лимона. Коктейль варто подавати охолодженим, але без додавання льоду. Пити без поспіху.

10. «Світле пиво з родзинкою» Коктейль чудово смакуватиме під час літніх свят і дружніх зустрічей. Для приготування напою необхідно 1 л світлого пива, наприклад, «Опілля Корифей» або «Опілля Біле», 0,5 кг морозива, 6 столових ложок м’ятного лікеру, листя м’яти. Перш за все, слід помити м’яту. Кілька стебелинок залишіть для оздоби, решту — подрібніть. Столовою ложкою сформуйте кульки з морозива і розкладіть їх у великі бокали. Морозиво залийте м’ятним лікером, відтак обережно влийте у кожен бокал охолоджене пиво. Посипте напиток подрібненою м’ятою і прикрасьте посудини гілочками м’яти. Коктейль подають з десертною ложкою і соломинкою.

Смачного!

Читайте нас в Google News
Теги: коктейльопілляпиворецепт
Share7ShareSend

Пов'язані публікації

«гнізда» з макаронів з фаршем

«Гнізда» з макаронів з фаршем, помідорами і сиром

30.06.2025
Закарпатський бограч

Смак Закарпаття: як приготувати справжній бограч за класичним рецептом

27.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На війні загинув захисник Василь Шевчук з Тернопільщини 04.07.2025
  • На Тернопільщині чоловік самовільно почистив потічок та потрапив на олівець до поліції 04.07.2025
  • На Тернопільщині СБУ затримала прокремлівського дезертира 04.07.2025
  • На фронті загинув захисник із Залозецької громади Василь Дацишин 04.07.2025
  • У Зборові на Тернопільщині посадовці міськради ошукали ветеранів 04.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.