• Останні
  • У тренді

Салат “Цезар”: традиційні і оригінальні рецепти від Галицького замку

29.11.2019
«Я знав, що мені потрібно більше, ніж просто пересуватися»

«Я знав, що мені потрібно більше, ніж просто пересуватися»

03.07.2025
На Тернопільщині відбудеться фестиваль «Дзвони Лемківщини» та запалення «Ватри Нескорених»

На Тернопільщині відбудеться фестиваль «Дзвони Лемківщини» та запалення «Ватри Нескорених»

03.07.2025
вимкнення електроенергії завтра не планується

Чи такі вже й страшні ті 230В

03.07.2025
Власники житла, пошкодженого внаслідок ракетної та БПЛА-атаки 6 червня, отримають одноразову грошову допомогу

Власники житла, пошкодженого внаслідок ракетної та БПЛА-атаки 6 червня, отримають одноразову грошову допомогу

03.07.2025
На Тернопільщині судитимуть лісничого та директора за незаконну вирубку дерев на 57 млн грн

На Тернопільщині судитимуть лісничого та директора за незаконну вирубку дерев на 57 млн грн

03.07.2025
СБУ затримала на Тернопiльщинi дезертира, який поширював кремлiвськi наративи та заперечував збройну агресiю рф

СБУ затримала на Тернопiльщинi дезертира, який поширював кремлiвськi наративи та заперечував збройну агресiю рф

03.07.2025
Олена Шуляк

Олена Шуляк: Антикорупція, цифровізація, ринок землі – головні реформи протягом останніх років

03.07.2025
За хабарництво судитимуть інспектора ДСНС на Тернопільщині

Судитимуть власника нiмецької вiвчарки, яка сильно покусала обличчя дiвчинки у Почаєвi

03.07.2025
Нова «Книжка про кака та пісь-пісь» — чесно і з гумором про фізіологію

Нова «Книжка про кака та пісь-пісь» — чесно і з гумором про фізіологію

03.07.2025
Рулет із лаваша

Смачний рулет з лаваша з крабовими паличками

03.07.2025
Фірма стала вузлом у викраденні зерна й металу

Повʼязана з Медведчуком фірма стала вузлом у викраденні зерна й металу з окупації

03.07.2025
Віталій Заморський

На Тернопільщину після 35 місяців полону повернувся військовий Віталій Заморський

03.07.2025
П’ятниця, 4 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Салат “Цезар”: традиційні і оригінальні рецепти від Галицького замку

Опубліковано Арсен Верховій
29.11.2019

Першими салат «Цезар» спробували не римські імператори, а голлівудські кінозірки. Винайшов його італієць на території Мексики, після чого салат сподобався американцям, які й зробили “Цезар” всесвітньо відомим. Як у випадку з багатьма знаменитими стравами, салат «Цезар» був винайдений на швидку руку.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

78 випускників Тернопільського військового коледжу отримали дипломи у Збаразькому замку

78 випускників Тернопільського військового коледжу отримали дипломи у Збаразькому замку

27.06.2025

Триває благоустрiй територiї Кременецького замку

07.06.2025

Для цього змішували листя салату романо, яйця, сир і підсушений хліб, приправляли все сумішшю оливкової олії і лимонного соку. Курка, креветки, анчоуси з’явилися у складі салату трохи пізніше.

Класичний, або традиційний рецепт салату “Цезар”:

Інгредієнти: 100 мл соусу «Цезар», 100 г помідорів чері, чайна ложка тертого пармезану, чайна ложка рослинної олії, 10 г салату-латуку, 2 яйця пашот, половина обсмаженої курячої грудки, зелень для прикраси, грінки з фокаччі.

Для соусу «Цезар»: 4 столові ложки рослинної олії, 100 г анчоусів в маслі, столова ложка соусу ворчестер, столова ложка соєвого соусу, чайна ложка діжонської гірчиці, 2 яйця, чайна ложка лимонного соку, 2 столові ложки тертого пармезану, столова ложка гірчиці зернистої, пара зубчиків часнику, столова ложкау оливкової олії.

Приготування: приготувати соус «Цезар», змішавши всі інгредієнти. В окремій ємності змішати салат-латук, розрізані навпіл помідори, заправити соусом «Цезар» і перемішати. Розкласти салат по тарілках, додати слайси пармезану і зелень, обсмажену курячу грудку, грінки з фокаччі, яйце пашот.

Салат “Цезар” з фрикадельками:

Інгредієнти: 6 фрикадельок з курячого м’яса, 40 г салату айсберг, 60 г салату романо, 4-6 помідорів черрі, 3 столові ложки соусу “Цезар”, відварене яйце, 6 г тертого пармезану.

Для фрикадельок (на 10 шт., 400 г): 130 г хумусу, 270 г курячого фаршу, 20 г сухарів.

Для соусу «Цезар» (на 1 кг соусу): 550 г майонезу, пара зубчиків часнику, столова ложка гірчиці, 50 г анчоусів, третина чайної ложки соусу табаско, столова ложка соусу ворчестер, 220 г тертого пармезану, 150 мл води.

Приготування: для соусу змішати всі інгредієнти і пробити блендером.

Приготувати фарш для фрикадельок: пропустити через м’ясорубку куряче м’ясо, цибулю і пару зубчиків часнику, посолити, поперчити. Змішати хумус з фаршем, перемішати і сформувати невеликі кульки. Панірувати в сухарях і обсмажити у фритюрі до золотавої скоринки. Потім доготовуємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 7-10 хвилин.

Салат айсберг і романо рвемо руками на великі шматочки. Помідори черрі ріжемо навпіл, змішуємо інгредієнти і заправляємо соусом. Для кожної порції викладаємо салат на тарілку. Зверху кладемо половинку вареного яйця. Посипаємо тертим пармезаном. Поруч кладемо по три фрикадельки.

Рецепт салату “Цезар” з креветками:

Інгредієнти: 200 г креветок, 100 г салату айсберг, 2 столові ложки тертого сиру пармезан, 120 г підсушеного білого хліба, 2 столові ложки соусу «Цезар», 2 столові ложки оливкової олії Extra Virgin, сіль – за смаком, чайна ложка свіжовичавленого лимонного соку.

Приготування: підсушити грінки в духовці. Креветки очистити, обсушити і обсмажити. Листя салату добре промити і просушити, порвати руками на середні шматочки і приправити соусом «Цезар». Викласти на тарілку салатне листя і ще раз злегка приправити його соусом і посипати тертим пармезаном. Поверх викласти креветки, приправити лимонним соком. Прикрасити грінками.

Салат “Цезар” з курячою грудкою:

Інгредієнти: 2 курячі грудки, 4 помідори черрі, 200 г салату айсберг, 3 чайні ложки тертого сиру пармезан, 4 столові ложки соусу «Цезар», 2 чайні ложки оливкової олії Extra Virgin, сік лимона – за смаком, 60 г сухариків з чіабати.

Читайте нас в Google News

Приготування: філе промити і нарізати на середні шматочки, підсмажити на сковороді до рум’яної скоринки, запекти в духовці 10 хвилин. Помідори нарізати на шматочки. Листя салату промити і промокнути серветкою, щоб прибрати зайву вологу. Порвати руками на великі шматочки, приправити оливковою олією і лимонним соком. Викласти на тарілку листя салату, помідори, заправити фірмовим соусом. Поверх розмістити шматочки грудки, посипати тертим пармезаном і прикрасити тонкими слайсами підсушеного хліба.

“Цезар” з куркою, гірчицею і креветками:

Інгредієнти: філе куряче – 400 г, креветки очищені варені – 200 г, салат ромен – 1 пучок, сир пармезан – 100 г, білий хліб – 200 г, яйце куряче – 2 шт., оливкова олія – 150 мл, гірчиця – 1 ст. л., цукор – 2 ч. л., орегано – щіпка, бальзамічний оцет – 3 ч. л., базилік за смаком, сушений чебрець – щіпка, сіль і перець чорний мелений за смаком.

Приготування: куряче філе, зробивши на ньому кілька надрізів проти волокон, натерти сіллю, чорним перцем, тертим імбиром і оливковою олією, відправити в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати у фользі близько 20 хвилин, потім вийняти, відкрити фольгу, посипати філе базиліком, орегано, чебрецем і запікати ще близько 10 хвилин. Вийняти філе з духовки і остудити. Поки печеться курка, підготувати грінки. Нагріти на сковороді оливкове масло, поки воно гріється, нарізати дрібно два зубчики часнику і відправити смажитися. Смажити до тих пір, поки часник не дасть сильний аромат. Потім шумівкою часник видалити зі сковороди. Порізати білий хліб на невеликі кубики і обсмажити на розігрітій часниково-оливковій олії до золотистої скоринки. Вийняти шумівкою і остудити. 2 яйця опустити в окріп на 1-2 хвилини, вийняти, обдати холодною водою. Вийняти жовтки і викласти їх у невелику миску. Додати до жовтків негостру гірчицю, бальзамічний оцет, цукор і ретельно перемішати, поступово додаючи оливкову олію. Соус повинен вийти однорідної текстури і консистенції, як у сметани середньої жирності. Салат ромен розібрати на листя, вимити, ретельно обсушити рушником і порвати руками на досить великі шматки. Викласти в салатницю, полити соусом. Додати до салату куряче філе, порізане кубиками розміром з великий виноград, і креветки. Полити все соусом, посипати грінками і тертим пармезаном, а потім дуже акуратно перемішати руками, щоб не зім’яти листя салату.

Замовлення столиків  (067) 730 08 68, (0352) 40-13-23

Графік роботи: Щоденно з 11:00 – 02:00

Адреса: м.Тернопіль, вул. Шумська 22.
Орієнтир: Збаразький напрямок, 400 м від КПП м. Тернополя

Теги: Галицькийзамокцезар
Share8ShareSend

Пов'язані публікації

Над Кременцем у січні у небі з’явилaсь веселкa

Тернопільські прокурори врятували Кременецький замок IX-XVI століть від руйнування

31.05.2025
Галицький фаховий коледж

Галицький фаховий коледж імені В’ячеслава Чорновола провів День відкритих дверей

26.03.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Киянин і жителька Сумщини обікрали магазини в Тернополі 03.07.2025
  • Нова чесна та дотепна «Книжка про кака та пісь-пісь» 03.07.2025
  • Як програма реабілітації після травми хребта допомагає відновити навички, незалежність і впевненість у собі 03.07.2025
  • Байкер не міг сидіти вдома і з перших днів пішов на фронт (відео) 03.07.2025
  • Як повʼязана з олігархом Медведчуком компанія стала ланкою у викраденні зерна й металу з окупації 03.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.