Багато хто любить смажену картоплю або картоплю фрі хоча знають, що вона не приносить ніякої користі. При цьому, печена картопля в багато разів корисніша за смажену.
Дивно, але картопля, як і рис, ніколи не набридає. Саме картопля є одним з популярних інгредієнтів для багатьох страв української кухні. Одна з таких страв — це картопля з салом.
Особливості приготування
Перед початком приготування, картоплю потрібно почистити і як слід вимити. Потім потрібно дати їй обсохнути, а після зробити на картоплині кілька надрізів. У кожну проріз необхідно помістити нарізаний тоненько шматочок сала, а потім присипати приправою або дрібно порізаною зеленню. Відправляємо картоплю в духовку і запікаємо на середньому вогні протягом 50 хвилин. Для того, щоб визначити готовність картоплі можна проткнути її зубочисткою або виделкою. Найкраще подавати картоплю з салом до столу ще гарячою.
Картопля з салом виходить дуже соковитою і ароматною. А все завдяки тому жиру, який витоплюється зі шматочків сала і просочує картоплю. Ця страва вважається традиційною українською домашньою кухнею, і вона вже давно заслужено посіла гідне місце на обідньому столі багатьох родин. До картоплі з салом і цибулею можете подати такі прості додаткові страви як салат з квашеної капусти, різні соління, аджику, свіжий хліб. Дуже смачно також виходить смажена картопля на салі.
Обговорення