• Останні
  • У тренді

Найкращий рецепт бограч-гуляшу

03.10.2019
Обслуговування газового котла

Регулярне обслуговування газового котла – запорука тепла та безпеки у вашій оселі

07.07.2025
Начальник Тернопільської ОВА обговорив із новим керівником департаменту інфраструктури Тарасом Капустою пріоритети розвитку регіону

Начальник Тернопільської ОВА обговорив із новим керівником департаменту інфраструктури Тарасом Капустою пріоритети розвитку регіону

07.07.2025
«Ходила до ТЦК з 18 років»: як Аліна скористалася шансом стати морпіхом

«Ходила до ТЦК з 18 років»: як Аліна скористалася шансом стати морпіхом

07.07.2025
Віктор Дрожак

Бучацька громада зустріла тіло загиблого воїна Віктора Дрожака

07.07.2025
Михайло Підгребя

На фронті загинув молодий захисник з Заліщиків Михайло Підгребя

07.07.2025
Любов Андрусів

У Німеччині вбили жительку Монастириської громади Любов Андрусів і її маленьку доньку (відео)

07.07.2025
Назар Бойко

У бою загинув солдат 63-ї бригади Назар Бойко з Тернопільщини

07.07.2025
3060 тернопільських захисників отримали грошову допомогу на спорядження

Тернопіль для ЗСУ: міська рада оголосила нові закупівлі техніки для військових

07.07.2025
Анатолій Синява

Після року невідомості підтверджено загибель захисника з Монастириськ Анатолія Синяви

07.07.2025
Поліцейські Тернопільщини отримали ордени «За мужність» від Президента України

Поліцейські Тернопільщини отримали ордени «За мужність» від Президента України

07.07.2025
УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування

УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування

07.07.2025
Частини ракети на Тернопільщині впали на подвір’я місцевої жительки

Частини ракети на Тернопільщині впали на подвір’я місцевої жительки

07.07.2025
Понеділок, 7 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Найкращий рецепт бограч-гуляшу

Опубліковано Арсен Верховій
03.10.2019

Варити бограч слід 4-6 годин, що б м’ясо стало ніжним. Червона та біла паприка дає аромат та смак. Бограч має неперевершений аромат та різні види м’яса.

Важливо витримати баланс: солодке, гостре, пікнатне, солоне.  Не має бути масний, але має мати м’ясо та поєднання смаків.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Чанахи

Смак Грузії на Тернопільщині: рецепт чанахи від господині з душею

07.07.2025
курячий супчик з галушками

Курячий супчик з галушками

05.07.2025

Рецепт бограчу передбачає склад певних продуктів. Але пам’ятайте, що історично це страва пастухів, котрі переїжджали з місця на місце. А пастухи, які шли на довго – брали ті градієнти які не псувались.

Склад продуктів, для приготування бограч – гуляшу:

копчене сало – 150 грам, м’ясо– 3 кг, але різних видів (порізані на шматки ребра, шия, м’якоть), картопля – 1 кг, цибуля – 2 шт, морква – 2 шт, перець болгарський – 2 шт, часник – 2 – 3 зубчики, перець чорний, молотий – ¼ чайної ложки, лавровий лист – 2 шт, зелень петрушки свіжа – 50 грам, паприка – 2 столові ложки, ну й на любителя 1 стручок гіркого перцю, що б бограч – гуляш був справжній.

Справжній бограч – гуляш варять у казані. То ж беремо казан, розігріваємо його на вогні. Нарізаємо копчене сало на кубики та смажимо, до золотистого кольору. Потім вибираємо його з казану, традиційно це роблять дерев’яною ложкою, та викладаємо на окрему тарілку.

За час смаження сала, дрібно нарізаємо цибулю, додаємо її до жиру в казані, смажимо, додаємо трохи води, що б понизити температуру та додаємо червоний перець, мішаємо та поступово кидаємо сюди порізане м’ясо (кубики розміром 3 см).

Все добре помішуємо, через декілька хвилин додаємо води, але небагато, так, що б м’ясо не варилось, а тушкувалось, додаємо солі, чорного перцю та лавровий лист. Часник не подрібнюємо, а нарізаємо та додаємо у страву в кінці. Це саме те, що треба, збережеться його аромат та смак.

Далі доводимо об’єм води таким чином, що б м’ясо могло зваритись. Води в казанку має бути небагато. Пам’ятайте, це гуляш, а не суп.

бограч гуляшВ останні пів години приготування бограчу, його варять на залишковому теплі вогню, сам казанок можна підняти трохи вище, або нижче. Даємо трохи настоятись. Тут Ви отримаєте 6 – 8 порцій.

Закарпатська кухня має свої правила та секрети доброго бограчу, які слід знати:

  • Дана страва відмінно зберігається, настоюється та стає ще смачнішим
  • Пам’ятайте, що традиційно, бограч подають з палинькою
  • Якщо бограч не гострий то це не бограч, але Ви завжди можете додати гостроти, додаючи ерош пішту
  • Не шкодуйте м’яса, його в бограч гуляші має бути багато.
Читайте нас в Google News
Теги: бoграчмісторецепт
Share28ShareSend

Пов'язані публікації

Тернопільщина туристична: Кременець — місто, яке вміє дивувати

Тернопільщина туристична: Кременець — місто, яке вміє дивувати

05.07.2025
Сало в маринаді

Секрети смачного сала в розсолі: простий рецепт для всіх

01.07.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • 73 виїзди на 44 пожежі зробили тернопільські рятувальники минулого тижня 07.07.2025
  • Тернопільські поліцейські показали злочини військових рф під час повномасштабного вторгнення в Україну (інфографіка) 07.07.2025
  • На фронті загинув захисник Віктор Дрожак з Тернопільщини 07.07.2025
  • У Тернополі вдруге одружився захисник Маріуполя Михайло Діанов 07.07.2025
  • Ексгочільник Тернопільської ОВА хоче працювати у Львівському медуніверситеті 07.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.