Уже втретє в Львові відбулося змагання наймайстерніших піцайол з усієї України. Тернопільщину на змаганнях представляв чортківчанин Віталій Колошиць.
Загалом змагання проходили в п’яти категоріях: неаполітанська піца, класична піца, індивідуальний фрістайл, а також найбільша і найшвидша розтяжка. За словами Віталія Колошиця, цьогоріч чемпіонат зібрав ще сильніших учасників, ніж у попередніх роках, тому вибороти призове місце було не легко.
Стартував чемпіонат з виготовлення неаполітанської піци, згодом учасники змагалися за звання найкращого у виготовленні піци за класичними рецептами. Незважаючи на всеукраїнський формат, оцінювали конкурсантів за світовими критеріями. Очолив професійне журі Даніло Пагано, який в свій час завоював звання чемпіона світу з піца-акробатики та класичної піци.
Віталію Колошицю вдалося піднятися на другу сходинку п’єдесталу одразу в двох категоріях – у виготовленні неаполітанської та класичної піци. За словами чортківчанина, йому лише трішки не вистачило до остаточної перемоги, однак він з захопленням та радістю провів чотири незабутніх дні. Віталій Колошиць підкреслив, що результат непоганий як для неодноразового учасника змагань.
Нагадаємо, у квітні цього року піцайоло з Тернопільщини спробував свої сили на чемпіонаті світу з виготовлення піци, який пройшов в італійському місті Парма. За результатами змагань Віталій Колошиць посів 59 місце, однак практично увійшов у сотню найкращих піцайоло світу. Загалом в чемпіонаті взяли участь 1260 піцайоло.
Свою участь чортківчанин оцінив критично і зазначив, що міг виступити і краще. Окрім того, в нього був досить обмежений бюджет і на фоні європейських та американських суперників українець виглядав бідно.
Обговорення