• Останні
  • У тренді

Паска з моркви – рецепт від тернополянки з Італії

23.04.2019
На Тернопільщині за дев’ять місяців понад 10 тисяч людей отримали групу інвалідності

На Тернопільщині за дев’ять місяців понад 10 тисяч людей отримали групу інвалідності

17.10.2025
Начальника Чортківської РВА Володимира Шипітка нагородили Почесною грамотою ВРУ

Начальника Чортківської РВА Володимира Шипітка нагородили Почесною грамотою ВРУ

17.10.2025
Герої серед нас: сержант з Тернопільщини отримав нагороду

Герої серед нас: сержант з Тернопільщини отримав нагороду

17.10.2025
У Тернополі затримали групу військовослужбовців, причетних до вчинення насильницьких та майнових злочинів

У Тернополі суд обирав запобіжний захід 22-річному військовому, підозрюваному в особливо тяжких злочинах

16.10.2025
На Тернопільщині в пожежі загинув чоловік

На Тернопільщині в пожежі загинув чоловік

16.10.2025
Олена Шуляк

Олена Шуляк: “єОселя” довела ефективність і стимулює економіку

16.10.2025
У Бережанах на Тернопільщині у результаті отруєння чадним газом загинув пенсіонер

У Бережанах на Тернопільщині у результаті отруєння чадним газом загинув пенсіонер

16.10.2025
У Тернополі відклали обрання запобіжного заходу підозрюваному у справі затриманих військових

У Тернополі відклали обрання запобіжного заходу підозрюваному у справі затриманих військових

16.10.2025
10 закладів харчування у Тернополі долучилися до кампанії “Смачно, бо на дрони!”

10 закладів харчування у Тернополі долучилися до кампанії “Смачно, бо на дрони!”

16.10.2025
Бійці з Тернополя знищили засекречений російський РЕБ

Бійці з Тернополя знищили засекречений російський РЕБ

16.10.2025
У ЗУНУ відбувся безпековий вишкіл

У ЗУНУ відбувся безпековий вишкіл

16.10.2025
Любов, як дарує надію і вселяє віру

Любов, як дарує надію і вселяє віру

16.10.2025
П’ятниця, 17 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Паска з моркви – рецепт від тернополянки з Італії

Опубліковано Арсен Верховій
23.04.2019

Стандартними пасками вже нікого не здивуєш. А що, як додати в тісто великоднього хліба незвичні інгредієнти? Тернополянка, яка вже 10 років живе в Італії, Ірина Гудима, пропонує рецепт паски з моркви.

МОРКВЯНА ПАСКА
Необхідні продукти:
150 г морквяного пюре (відварити моркву і перемолоти блендером), 100 г сметани або вершків, 60 мл молока, 20 г свіжих дріжджів, 2 яйця, 120 г цукру, 50 г топленого масла,4 ст. л. олії, 0,5 ч. л. куркуми (не обов’язково, але вона зробить пасочку ще жовтішою), терта цедра одного лимона, 100 г родзинок, щіпка солі, ванілін, приблизно 700 г борошна.
Приготування:
У теплому молоці розчиніть дріжджі. Додайте морквяне пюре, сметану, яйця, збиті виделкою, цукор, топлене охолоджене масло, олію, куркуму і терту цедру. Сюди ж додайте борошно (на початку покладіть 500 г), ванілін і щіпку солі. Замісіть тісто (при замішуванні воно має здатність ріднути, тому за необхідності всипте ще борошна, щоб тісто відставало від рук) і дайте йому підрости вдвічі.
Відтак додайте до нього родзинки (я їх попередньо не заливаю окропом, а відразу кидаю до тіста) і, якщо дуже липне до рук, ще трішки борошна, гарно знову вимісіть. Потім поділіть тісто на 2 однакові частини і покладіть кожну в форму для паски (тісто повинно заповнити приблизно половину висоти форми) і залиште в теплому місці підрости, доки тісто дійде майже до краєчків форми. Змастіть верх пасочок збитим жовтком.
Випікайте пасочки приблизно 50 хвилин при 180 С (якщо верх вже досить підпікся і підрум’янився, але середина ще не спеклась, накрийте їх фольгою і продовжуйт випікати). Готові паски дістаньте з духовки і відразу накрийте кухонним рушничком і залиште до вистигання.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

картопляні сирні галушки

Як приготувати найсмачніші картопляні сирні галушки

15.10.2025
відбивні

Простий рецепт найніжніших відбивних

14.10.2025
Читайте нас в Google News
Теги: Італіямістоновинипаскарецепттернополянка
Share13ShareSend

Пов'язані публікації

Справжній смак Карпат: Гуцульський банош з бринзою і шкварками

Справжній смак Карпат: Гуцульський банош з бринзою і шкварками

08.10.2025
Секрети ідеальної квашеної капусти: простий рецепт для всіх

Секрети ідеальної квашеної капусти: простий рецепт для всіх

07.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Від графіків до блекаутів: що чекає на Тернопільщину найближчим часом 16.10.2025
  • У Класичному університеті Тернополя відбувся безпековий вишкіл 16.10.2025
  • У ПрАТ Тернопільміськгаз закликали ощадливо споживати кубометри 16.10.2025
  • Економісти розбили міфи про ризики використання активів РФ для України 16.10.2025
  • Усі школи Тернопільщини обладнали тривожними кнопками виклику поліції 16.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.