Бактерію сальмонели виявили у закладі громадського харчування «Ресторація MISTO», що в Борщеві. Основним джерелом зараження стало сире куряче м’ясо. Станом на 1 червня зареєстровано 10 випадків захворювання.
— На сьогодні встановлено, що це є спалах сальмонельозної інфекції. Збудник занесений у заклад громадського харчування з сирим курячим м’ясом. У нас так і зареєстровано 10 випадків зараження. Всі знаходяться на стаціонарному лікуванні, але двох дітей вже вчора, 31 травня, виписали, — коментує ДОБІ начальник відділу епідеміології та санітарної охорони території Головного управління Держсанепідслужби у Тернопільській області Марія Павельєва.
Держпродспоживслужбою області винесено Розпорядження про тимчасове зупинення роботи закладу громадського харчування м.Борщова «Ресторація MISTO» з 29.05.2018р. та Подання про відсторонення від роботи окремих працівників закладу по причині не пройденого профілактичного медичного огляду.
Обговорення