На Тернопільщині у трьох осіб, які звернулися за медичною допомогою, виявили гастроентероколіт. Запальний процес охоплює весь шлунково-кишковий тракт. Найсильніше вражає слизову оболонку кишечника.
Заразитися гастроентероколітом можна від хворої людини або носія. Бактерії розмножуються у кишечнику та потрапляють у навколишнє середовище разом з випорожненнями. Інфікуватися також можна через недоброякісні продукти: молочні, випічка з кремом, м’ясні і рибні консерви, паштети та брудні овочі та фрукти.
Гастроентероколіт може бути інфекційним та неінфекційним, алергічним.
У Держсанепідслужбі розповідають, що захворювання може виникати через розмноження у кишківнику бактерій: сальмонели, кишкової палички, стафілококів тощо, а також рота вірусної та ентеровірусної інфекції.
Щоб не захворіти слід дотримуватися елементарних санітарно-гігієнічних норм, ретельно мити продукти тощо, пише “Файне місто Тернопіль”.
Обговорення